Yağlı boya patiler... Sokaklardan modelliğe

Güncelleme Tarihi:

Yağlı boya patiler... Sokaklardan modelliğe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Patikara Derneği tarafından kurtarılan yaralı, engelli, hasta veya depremzede kediler, sanatçıların gözünden yeniden can buldu. 13 yerel ressam, yaşama tutundurulan sokak hayvanlarını “Yılın kedileri” konseptiyle tuvallerine resmetti.

Haberin Devamı

Başkentin köklü semtlerinden Ayrancı’da yaşayan bir grup hayvanseverin, mahallelerindeki yaralı ve hasta hayvanları tedavi ettirip yuvalandırma çabasıyla başlattıkları çalışmalar, zamanla ayda ortalama 50 sokak hayvanının yaşamına dokundukları bir dayanışma ağına evrildi. Mahallelinin “Gargamel” adını taktığı Mahir Kaya’nın öncülüğünde faaliyet gösteren “Ayrancı Pati Kurtarma”nın ünü, geliştirdiği teknik ve ekipmanla birlikte bir süre sonra il sınırını da aştı.

TAKVİM DE OLACAK

İnisiyatif Ankara dışında da pek çok ilde ve özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede mahsur kalan ya da yaralı halde kurtarılmayı bekleyen çok sayıda hayvana ulaşmayı başardı. Ayrancılı hayvanseverler son olarak kendilerine ulaşan yardım çağrılarına yetişebilmek için çareyi Patikara Hayvan Koruma Derneği’ni kurmakta budu. Dernek, lansmanını yarın saat 19.00’da Cinnah Caddesi No:7 Unite Ortak Mekân’da düzenlenecek özel bir etkinlikle yapacak. Açılış için 13 yerel sanatçı, Ayrancı Pati Kurtarma’nın çeşitli şehirlerden yıl içinde korumaya alarak yaşama tutundurduğu sokak hayvanlarını “Yılın Kedileri” konseptiyle resmetti. Ressamlar Aslı Alpar, Begüm Acar, H. Fatoş Gür, Gülseren Biçer, Eylül Köksümer, Banu Güç, Tuğçe Bahadır, Ayşe Kapusuz, Dilan Kara, Nalan Avcı Yılmaz, Kardelen Ural, Anday Aykut ve Martin Ferhat Deniz’in çizimleri etkinlikte patiseverlerle buluşacak. “Yılın Kedileri” aynı zamanda dernek yararına satışa sunulacak 2024 yılı takviminde de yer alacak.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE DE VAR BARINAKZEDE DE

Patikara Derneği tarafından koruma altına alınan kediler, ömürlük yuvalarını arıyor. Tuvallere model olan kedilerden bazıları ise şöyle...

MUSTİ

Çanakkale’den getirildi, kanser tedavisi uygulandı. Takipte ve ona kol kanat gerecek hayvanseverler aranıyor. (Sanatçı: Ayşe Kapusuz)

ZELZELE

Yağlı boya patiler... Sokaklardan modelliğe


Kahramanmaraş depreminden sonra yaralı halde enkaz başında ailesini beklerden bulundu. Artık sağlıklı, Ankara’da yeni yuvasında. (Sanatçı: H. Fatoş Gür)

Haberin Devamı

RASO

Yağlı boya patiler... Sokaklardan modelliğe


Geçen yılın kurtarılan ilk kedisiydi. Korumaya alındı ama bacağı kurtarılamadı. Yine de tam bir top cambazı. (Sanatçı: Begüm Acar)

GIRGIR

Konya Barınağı’ndan kurtarıldı ve uzun bir tedaviden geçti. Üzerine Fip hastalığını yendi. Şimdi yayınevinde ofis kedisi. (Sanatçı: Kardelen Ural)

Yağlı boya patiler... Sokaklardan modelliğe


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!