Wullf hakkındaki iddialara bir yenisi eklendi

Güncelleme Tarihi:

Wullf hakkındaki iddialara bir yenisi eklendi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 11:15

Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde zengin bir dostundan 500 bin euro tutarında özel kredi aldığı ve tatillerini bazı işadamlarının villalarında geçirdiği, haberin yayınlanmaması amacıyla tehditte bulunduğu öne sürülen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında bir iddia daha ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Wulff'un, özel olarak organize edilen bir ekonomi toplantısının finansmanı konusunda eyalet meclisinde yalan ifade verdiği öne sürüldü.

'Hannoversche Allgemeine Zeitung' toplantının sadece özel sermayenin paralarıyla hazırlandığının açıklandığı halde toplantı sonunda davetlilere yemek kitaplarının hediye edildiğini, bu kitaplar için eyaletin tarım bakanlığı tarafından da 3 bin 411 euro ödendiğini yazdı.

Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Yeşiller Partisi Grubu, Wulff'un, gerçekleri sakladığı güvenilirliğini yitirdiği gerekçesiyle en kısa sürede istifa etmesini istedi. Eyalet meclisindeki Sosyal Demokrat Parti (SPD) grubu da Cumhurbaşkanı Wulff’un meclisi aldattığını savunarak hakkında dava açmak için çalışmaya başladığını açıkladı.

ESKİ SÖZCÜSÜNÜN DE BAŞI DERTTE
Haftalık haber dergisi 'Der Spiegel' de Wulff'un görevinden aldığı eski sözcüsü Olaf Glaeseker hakkında da rüşvet aldığı şüphesiyle baÅŸlatılan soruÅŸturmanın devam ettiÄŸini yazdı. Eski sözcü Glaeseker’in, 2009 yılı Kasım ayında Wulff'un eyalet baÅŸbakanı olduÄŸu dönemde sözcüsü olarak, iÅŸ adamı Manfred Schmidt ile yakın iliÅŸki içine girerek kendine çıkar saÄŸlamakla suçlandığı belirtildi.Â

Haberin Devamı

Evinde kısa süre önce arama yapılan Olaf Glaeseker'in, tatilini çoğu kez işadamı Manfred Schmidt'in Fransa ve İspanya'daki evlerinde geçirdiği 12 kez de işadamının girişimiyle Air Berlin hava yolu şirketiyle bedava yolculuk yaptığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!