Venedik, Spielberg'in filmiyle açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Venedik, Spielbergin filmiyle açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

55. Venedik Film Festivali, Steven Spielberg'in yeni filmi Er Ryan'ı Kurtarmak'ın gösterimi ile 3 Eylül'de başlıyor. Toplam 120 filmin katılacağı festival, 13 Eylül'e kadar sürecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmlerin Altın Aslan için mücadele edeceği yarışmalı bölümün jüri başkanlığını usta İtalyan yönetmen Ettore Scola (sağda) yapıyor.

İTALYA'nın Venedik kentinde her yıl düzenlenen Uluslarası Venedik Film Festivali'nin 55'incisi, bu yıl 3 ile 13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Toplam 120 filmin gösterileceği festival, 3 Eylül'de ABD'li yönetmen Steven Spielberg'in Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) adlı filmi ile açılacak.

Spielberg'in son filmi Er Ryan'ı Kurtarmak, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen ilgi çekici bir öyküyü anlatıyor. Film, tarihte D Günü olarak anılan ve savaşın en önemli olaylarından biri olan Normandiya Çıkartması'nın yapıldığı günlerde, çok özel bir görevi üstlenen sekiz askerin etrafında gelişiyor. Bu sekiz asker, düşman bölgesine gizlice girerek ABD ordusunun kayıp bir paraşütçüsünü aramaktadırlar. Üstelik görevleri onu canlı bir şekilde bulmaktır. Çünkü er Ryan'ın annesi, üç oğlunu savaşta yitirmiş en küçük oğlunun bulunması için yetkili makamlara başvurmuştur.

GÜÇLÜ KADRO

Senaryosunu Robert Radot'ın yazdığı Er Ryan'ı Kurtarmak'ta Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Jeremy Davies gibi güçlü oyunculardan oluşan bir kadro rol alıyor.

Sinemanın dahi çocuğu Spielberg'in büyük ilgi gören bu filmiyle açılışı yapılacak olan festivalin en heyecanlı bölümü olan Uluslararası Yarışma ise 4 Eylül'de başlıyor. Bu bölümde çeşitli ülkelerden filmler büyük ödül Altın Aslan için yarışacak.

Venedik Film Festivali'nde yarışma filmlerini değerlendirecek olan sekiz ülkeden yönetmenlerin oluşturduğu Uluslarası Jüri'nin başkanlığını İtalyan yönetmen Ettore Scola üstleniyor.

Yeniden Keşfedilen Sinema, Sinema ve Video, Toto'nun anısına hazırlanan Toto Modo, Umut Vaadedenler festivalin diğer bölümleri.

Festivalin Geceler ve Yıldızlar bölümünde, seçkin yapıtlara yer veriliyor. Spike Lee'nin He Got Game, Andre Dawis'in A Perfect Murder, Peter Weir'ın The Truman Show ve Steven Soderbergh'in Out of Sight filmleri bu bölümde gösterilecek yapımlar.

Festival programının yarışma dışı film gösterimleri bölümü de zengin bir içeriğe sahip.

Bu bölümde Cloude Leloch'un Hasards ou Coincidences, James Ivory'nin A Soldier's Daugther Never Cries, Woody Allen'ın Celebrity yer alacak.

55. Venedik Film Festivali, 13 Eylül'de Alman yönetmen Doris Dorrie'nin Bin ich Schon filmi ile kapanacak.

YARIŞMA FİLMLERİ

Bulworth (Warren Beatty/ABD)

Rounders (John Dahl/ ABD)

Voleur de Vie (Yves Ange'o/ Fransa)

Conte d'automne (Eric Rohmer/Fransa)

Jakie (Anand Tucker/İngiltere)

Sokout (M. Markhmalbaf/ İran)

Le Nuage (Fernando Solanas/ Arjantin)

Trafik (Joao Botelho/ Portekiz)

Terminus Paradis (Lucian Pintilie/ Romanya)

New Rose Hotel (Abel Ferrera/ ABD)

Dancing at Lughnasa

(Pat O'Connor/ İrlanda)

Hurlyburly (Tony Drazan/ ABD)

Chat Noir,

Chat Blanc

(Emir Kustarika/ Yugoslavya)

Los Amandes del Circulo Polar

(Julio Medern/ İspanya)

Place Vendome (Nicole Garcia/ Fransa)

Lola Rennt (T. Tykwer/ Almanya)

Böyle Gülüyorlardı (Gianni Amelio/ İtalya)

Armut Ağacı (Francesca Archibugi/İtalya)

Küçük Öğretmenler (Daniele Luchetti/ İtalya)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!