Van'da temizlik işçileri, süpürgelerini bırakarak bayrak törenine eşlik etti

Güncelleme Tarihi:

Vanda temizlik işçileri, süpürgelerini bırakarak bayrak törenine eşlik etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 12:43

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, ülke genelinde olduğu gibi Van'daki okullarda da bayrak töreni düzenlenip, İstiklal Marşı okundu. Erciş ilçesindeki törene, belediyenin temizlik görevlileri de kürek ve süpürgelerini bırakarak, eşlik etti.

Haberin Devamı

Vanda temizlik işçileri, süpürgelerini bırakarak bayrak törenine eşlik etti
Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilince pazartesi sabahları ve cuma akşamları okullarda İstiklal Marşı'nın okunmaması nedeniyle karar aldı. Bunun üzerine ülke genelinde tüm okullarda, pazartesi sabahı bayrak töreni düzenlenmesi ve İstiklal Marşı okunması kararlaştırıldı. Van'daki okullarda da bugün saat 10.00'da İstiklal Marşı okundu. Erciş ilçesi Kışla Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğretmenler, bahçede İstiklal Marşı okurken, göndere bayrak çekildi. Bu sırada yol kenarında çalışan Erciş Belediyesi'nin temizlik ekipleri de kürek ve süpürgelerini bırakarak, törene eşlik etti.

Kazım Karabekir İlkokulu ve Ortaokulu'nun müdürü Kenan Yıldız, Erciş Belediyesi temizlik görevlilerinin bu törene katılmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Yıldız, temizlik görevlilerine teşekkür ettiklerini belirterek, "Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un talimatı doğrultusunda pazartesi günleri okullarda bayrak töreni, İstiklal Marşı töreni yapılacağı talimatı ulaştı bize. Bizler de İstiklal Marşı töreni için bir araya geldiğimizde Erciş Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlilerinin dışarıda çalıştığını gördük. Bizler törene başladığımızda onların da çöp araçlarını bırakıp bize eşlik ettiklerini gördük. Çok duygulandık. Biz onlara bu duyarlılığı gösterdikleri için sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
Vanda temizlik işçileri, süpürgelerini bırakarak bayrak törenine eşlik etti
'BAYRAK VE İSTİKLAL MARŞI GURURUMUZDUR'

Okul önünde bayrak töreni düzenlenirken ellerindeki kürek ve süpürgelerini bırakarak İstiklal Marşı'na eşlik eden temizlik işçilerinden Mehmet İşleyen, bayrak ve İstiklal Marşı'nın gururları olduğunu söyledi. İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte hemen yaptıkları işi bırakıp, eşlik ettiklerini belirten İşleyen, "Okul etrafındaki cadde ve sokakları temizliyorduk. Aniden istiklal Marşı okununca hepimiz küreklerimizi ve süpürgelerimizi bırakıp, İstiklal Marşı'na eşlik ettik. Bayrak ve İstiklal Marşı bizim gururumuzdur" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!