Van'da korkunç kaza! 5 can kaybı, 30 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 12:45

Van'da midibüsün, virajda şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. İl Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan ve güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülen kaçak göçmenlerin içinde olduğu araçta 7 polis, 2 şoför ve 17 kaçak göçmen ise yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 03:00 sıralarında Van-Hakkari kara yolunun Kaymakamlık Çeşmesi mevkinde meydana geldi. Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan kaçak göçmenler, güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülmek üzere yol çıktı. Kaçak göçmenlerin içerisinde bulunduğu midibüs, sürücüsünün virajda direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle şarampole yuvarlandı. Kazada 7 polis, 2 şoför ve 17 kaçak göçmen yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılıp yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere ulaştırıldı. Yaralı göçmenlerden 5'i hayatını kaybetti.

VALİLİK: KAZADA 5 GÖÇMEN ÖLDÜ, 30 KİŞİ DE YARALANDI

Van'da, İl Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan ve güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülen kaçak göçmenlerin içinde olduğu midibüs, virajda şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kaza ile ilgili, Van Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada 7 polis, 2 şoför ve 26 kaçak göçmen olmak üzere toplam 35 kişinin yaralandığını ve bu yaralılardan 5 göçmenin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yaralılardan 16'sı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 12'si Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedaviye alındığı, 2 göçmenin ise ayakta tedavi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Ömer Faruk Kara, hastaneye 1'i şoför 5'i polis toplam 16 kişinin geldiğini söyledi. Kara, "Kaza 03.00'te Kurubaş mevkisinde gerçekleşti. Hastanemize gelen bir göçmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Şu anda hastanemizde 4 yaralının tedavileri yatarak devam etmektedir. Geri kalan yaralılarımız 11 yaralı ayakta tedavi edilip taburcu edildi. Bir göçmen de öldü. Hepsine geçmiş olsun diyorum" dedi.

Vanda korkunç kaza 5 can kaybı, 30 yaralı

Konu ile ilgili valiliğimiz tarafından idari soruşturma açılmış, adli tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!