Valilik’ten İSKİ yanlısı açıklama

Güncelleme Tarihi:

Valilik’ten İSKİ yanlısı açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kolektör uğruna okul yıktırılacak

Valilik, Sarıyer'deki atıksu kolektörünün kurulacağı alanda bulunan okulun yıktırılmasına karşı gösterilen tepkinin uygun görülmediğini açıkladı.

Vali Yardımcısı Cafer Akyüz imzalı açıklama şöyle:

‘‘5 Ağustos 1999 tarihli gazetenizde ‘‘İSKİ'nin okul krizi’’ başlıklı haber üzerine yapılan inceleme sonucunda; Sarıyer İlçesi'ndeki atıksu kolektörünün temel atma töreninde mahallelilerin açtıkları bez afişlerde bölgelerindeki Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu İlkokulu'nun yıkılmamasını talep etmektedirler.

Ancak bu talebin; Büyükşehir Belediyesi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, Baltalimanı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri yapılması amacıyla kamulaştırılan ve bu amaçla imar planlarında İSKİ sahası olarak ayrılan alanda kalması sebebiyle uygun görülmediği anlaşılmıştır’’.

Söz konusu haberde İSKİ’nin, kuracağı kolektör tesisinin bulunduğu arazideki tek ilköğretim okulu olan Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Okulu'nun bugün on dersanesiyle 603 öğrenciye hizmet verdiği yer alıyordu.

Haberimizde yaklaşık dört bin gecekondudan oluşan Baltalimanı Mahallesi'nde yaşayan alt gelir düzeyindeki ailelerin, çocuklarını daha uzaktaki bir okula gönderebilmek için servis parası dahi verebilecek durumda olmadıklarına ilişkin sözleri de bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!