Uzman Çavuş'un organları hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Uzman Çavuşun organları hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 18:49

SAMSUN'da, büyükbaş hayvan çalan hırsızların kurşununa hedef olan Jandarma Uzman Çavuş 33 yaşındaki Serdar Dağ'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberle yıkılan ailesi, Dağ'ın organlarını bağışladı. Bu arada kaçan hırsızlardan Murat İnce ve Ali Çalışkan yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısı olduğu belirtilen Kemal Alver'in ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Olay dün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Samsun'un Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'nde meydana gelmişti. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgede hayvan hırsızlığının artması üzerine bir operasyon düzenleyerek büyükbaş hayvan çalmak isteyen 3 hırsızı kıstırmıştı. Ancak hırsızların yakalanmamak ateş etmesi üzerine Uzman Çavuş Serdar Dağ, başına isabet eden kurşunla ağır yaralanarak Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş Dağ'ın bugün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi bu acı haber üzerine büyük üzüntü yaşarken, birlikte karar verip organlarını bağışladı. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi yarın yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a gönderilecek.

HIRSIZLARDAN İKİSİ YAKALANDI

Diğer taraftan 3 kişi olan hayvan hırsızlarından ikisi jandarmanın düzenlediği operasyonla dün akşam yakalandı. Murat İnce (33) ve Ali Çalışkan (38) gözaltına alınarak jandarma tarafından sorgulanmaya başlandı. Katil zanlısı olan Uzman Çavuş'u vurduğu ileri sürülen Kemal Alver’in yakalanması için bölgede geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Şehrin tüm giriş ve çıkışları kontrol altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!