Uzaktan öğretim nedir? Uzaktan eğitim sistemi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan öğretim nedir Uzaktan eğitim sistemi hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 12:38

2022 YKS tercihleri süreci başladı. Adaylar puanına ve başarı sıralamasına uygun gitmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih edecek. YKS kılavuzunda bazı bölümler için 'uzaktan öğretim" ibaresi bulunuyor. Tercih yapacak adaylar da bu ifadenin ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki uzaktan öğretim nedir? Uzaktan eğitim sistemi hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim modeli, bazı üniversitelerde uygulanıyor. 2022 YKS sonucuna göre tercih yapacak adaylar da kılavuzda yer alan 'uzaktan öğretim'in ne demek olduğunu araştırıyor.. İşte uzaktan öğretim hakkında bilgiler...

UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR?

Uzaktan Öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, sanal bir sınıf ortamında, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, yüz yüze üniversite eğitiminin verildiği sistemdir.

Öğrenci ve öğretim üyesi internet bağlantısının olduğu her yerde bilgisayar, telefon veya tablet ile sisteme bağlanarak sınıf ortamında derslere katılabilir.

Dersler sanal ortamda canlı olarak anlatıldığı gibi önceden yüklenen bir video ile işlenebilir.

Öğrenciler online olarak gerçekleşen derslere görüntülü veya sesli olarak katılabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!