Uyuşturucunun şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucunun şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 12:12

Deniz Seki'nin 'uyuşturucu davası' kapsamında birlikte yargılanacağı şüphelilerle bağlantılı oldukları öne sürülen 17 kişi, İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Zanlıların tamama çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kokain için "kitap", eroin için "dergi" ve esrar için "gazete" şifrelerini kullandığı iddia edilen zanlıların, ellerindeki kokaini pazarlamak için "Elimde orijinal kitaplar var. Korsan değil, Çok güzel. Bu kitaba başladığınızda bırakamayacaksınız" dediği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca Bahçelievler, Beyoğlu, Büyükçekmece, Sarıyer ve Zeytinburnu ilçeleri ile Diyarbakır'da organize bir şekilde kokain, esrar ve sentetik hap ticareti yapan kişilerin bulunduğu bilgisi alındı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takibe başlayan Jandarma, yapılan çalışmalar sonucunda 'Baran' kod adlı Mehmet C.'nin liderliğini yaptığı iddia edilen çete tarafından uyuşturucu ticareti yapıldığını tespit etti.

 

Jandarma ayrıca Mehmet C.'nin çeteye Diyarbakır'dan yönettiğini de belirledi. Torbacılar aracılığıyla İstanbul'da uyuşturucunun dağıtımını yapan çeteyi çökertmek için Jandarma 18 ayrı adrese 250 kişilik bir ekiple eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Mehmet C.'nin de aralarında olduğu 17 kişi yakalanırken 108 gram toz kokain, 206 adet içime hazır, peçeteye sarılı halde taş kokain, 2 gram plaka esrar, 3 şişe amonyak, 165 adet küçük boy kilit poşet, 100 adet esrar sarma kağıdı, 1 adet hassas terazi, 1 adet glock marka ruhsatsız tabanca, 3 adet 7.65 mm çap ruhsatsız tabanca, 1 adet bora-mk marka kurusıkı tabanca, 4 adet tabanca şarjörü, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 113 adet 7.65 mm çap tabanca fişeği, 91 adet 9 mm çap tabanca fişeği, 1 adet masonet kelepçe, 1 adet göz yaşartıcı (biber gazı) sprey, 1 adet kama türü bıçak, 1 adet sahte sürücü belgesi, bin 400 Amerikan doları, 2 bin 275 TL, 2 adet altın bilezik, 36 adet cep telefonu ve 42 adet sim kart ele geçirildi.

 

Haberin Devamı

Ayrıca örgüt liderinin olduğu öne sürülen Mehmet C.'nin sorgusunda, piyasaya sürecekleri uyuşturucu maddeyi, Beylikdüzü'nde bulunan bir adreste sakladığı bilgisinin alınması üzerine, tespit edilen adreste yapılan aramada, evin banyosunda çöp kutusuna saklanmış vaziyette 110 gr toz kokain de bulundu. Operasyonda yakalanan 17 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Yakalanan çete liderinin aynı zamanda, Deniz Seki'nin de tutuklandığı operasyonda yakalanan kişilerle bağlantılı olduğu da ileri sürüldü. Öte yandan zanlıların teknik takibe yakalanmamak için çeşitli şifreler kullandıkları öne sürüldü. Kokain için "kitap", eroin için "dergi" ve esrar için "gazete" şifrelerini kullandığı iddia edilen zanlıların,ellerindeki kokaini pazarlamak için "Elimde orijinal kitaplar var. Korsan değil, çok güzel. Bu kitaba başladığınızda bırakamayacaksınız" dediği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!