Üstsüz fotoÄŸrafları çeken paparazzinin başı dertte

Güncelleme Tarihi:

Üstsüz fotoğrafları çeken paparazzinin başı dertte
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 13:26

Fransız adli polisi, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın üstsüz fotoğraflarını çeken paparazzinin kimliğini belirlediklerini ve bu kişinin kısa sürede yakalanacağını belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz Kraliçesi’nin yeğenine ait Autet şatosunda çekilen fotoğraflarda, Prens William eşiyle havuz terasında güneşlenirken görüntülenmişti.

Üstsüz olarak görüntülenen Düşes'in bu pozlarının yayımlanmasının önüne geçilememiş, skandal günlerce gündemde kalmıştı.

FotoÄŸraflar Fransa'daki ÅŸatoda gizlice çekildiÄŸi için soruÅŸturmayı Fransız polisi yürütüyor. Ancak Fransa'daki yasalara göre, fotoÄŸrafçılar haber kaynağı olarak görülüyor ve kimlikleri koruma altında tutuluyor.   Â

Daha önce Valerie Suau isimli eski ajans fotoğrafçısı terasta çiftin fotoğraflarını çektiğini söylemiş ama üstsüz bir görüntü almadığını belirtmişti.

Davayla ilgilenen savcı Marie-Christine Daubigney, polisin, üstsüz fotoğrafları çeken kişinin kimliğini tespit ettiğini açıkladı. Bu kişinin kısa süre içinde gözaltına alınacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Paris'ten çıkan bir mahkeme kararına istinaden soruşturmayı yürüten adli polis, suçlu olduğundan şüphe duyulan kişileri tutuklama hakkına sahip.

Suçluluğu kanıtlananlar ise bir yıla kadar hapse ve yaklaşık 100 bin lira (36 bin sterlin) para cezası ödemeye mahkum edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!