Üsküdar Amerikan'ın müdürüne silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar Amerikanın müdürüne silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 10:19

Üsküdar Amerikan Lisesi'nin Amerikalı müdürü Eric Trujillo ve eşi, dün araçlarıyla evden ayrılırken silahlı saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Çift yara almadı. Amerikalı müdür saldırıyı, kızı S.Y.'nin notlarının düşük olmasından okul yönetimini sorumlu tutan H.Y.'nin organize ettirdiğini öne sürdü.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul'un köklü eğitim kurumlarından Üsküdar Amerikan Lisesi'nin Amerikalı Müdürü Eric Trujillo ve eşi silahlı saldırıya uğradı. Dün sabah eşi ile birlikte okula giderken araçlarına ateş edildi. Kurşunlardan biri aracın arka lastiğine isabet ederken , saldırıyı fark eden müdür gaza yüklenerek olay yerinden hızla uzaklaştı, ardından polise giderek şikayetçi oldu.

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ'NDEN AÇIKLAMA

Üsküdar Amerikan Lisesi, başdanışman Eric Trujillo ve eşinin bulunduğu aracın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin faille ilgili herhangi bir isim verilmediğini ya da suçlamada bulunulmadığını, bazı basın yayın organlarında bu yönde kullanılan ifadelerin doğru olmadığını duyurdu.

Liseden yapılan açıklamada, dün sabah evlerinden çıktıktan bir süre sonra saldırıya uğrayan ve araçlarına iki kurşun eden Başdanışmanı Eric Trujillo ve eşinin, olayda herhangi bir zarar görmediği bildirildi.

Açıklamada, nedeni henüz belirlenemeyen ve faillerinin araştırıldığı olayla ilgili bazı yayın organlarında, Başdanışman Trujilo'nun, eski öğrencilerinden S.Y ve ailesini suçladığına yönelik haberler yer aldığı aktarılarak, “Olayın faili olarak ilgili herhangi bir isim verilmediğini ya da suçlamada bulunulmadığını, haberlerde bu yönde kullanılan ifadelerin doğru olmadığını belirtir, konuyla ilgili emniyet güçlerinin araştırmalarının devam ettiğini bildiririz” denildi. / A.A


BAKMADAN GEÇME!