Uşak’ta ‘uzaylı’yı taşla kovaladılar

Güncelleme Tarihi:

Uşak’ta ‘uzaylı’yı taşla kovaladılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, DHA
Haberin Devamı

Uşaklı üç köylü, uzaylı gördüklerini, ışıklar saçan cisme taş atınca yükselip uzaklaştığını anlattı. Valiliğin güvenlik toplantısına konu olan olayda, robot resim de çizildi. Kaymakamlık olayı NASA'ya bildirme kararı aldı.

UŞAK'ın Eşme İlçesi Narlı Köyü'nde bir tarlada ‘uzaylı’ görüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Geçen cumartesi sabahı tütün tarlasına çalışmaya giden Narlı köylülerinden Fevzi Can, Selma Can ve Ayşe Topaloğlu tarlada uzaylı gördüklerini kaymakamlığa bildirdi.

Fevzi Can, traktörle giderken tarlada 60-70 santimetre boyunda, parlak, jelatin renkli elbiseli, göbeği ışık gibi parlak koyu sarı renkli, ayakları kırmızı ışıklı, başı elips şeklinde ve gözleri olan bir cismin kendilerini izlediğini, hareket edip 4-5 metre yakınlarına geldiğini, bu sırada 2 metre kadar da yükseldiğini söyledi.

40 yaşındaki Fevzi Can yerden taş alıp attığında bu cismin hızla yükselip uzaklaştığını öne sürdü. İlginç haber üzerine Narlı Köyü'nü bir anda saran ‘uzaylı’ haberi dalga dalga yayıldı. Kaymakam Mehmet Yıldırım da durumu Vali Ayhan Çevik'e haber verdi.

UZAYLIYA ROBOT RESİM

İddia dün Uşak'ta yapılan Güvenlik Toplantısı'nda ele alındı. Valiliğin hazırlattığı ve üzerinde uzaylının ‘robot resmi’nin de yer aldığı bülten, kaymakam, emniyet amirleri ve jandarma komutanlarına dağıtıldı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Vali Ayhan Çevik şunları söyledi:

‘‘Toplantıda Eşme Kaymakamı Mehmet Yıldırım'a ‘Sen inanıyor musun?' diye sordum. O da ‘Birkaç kişinin birbirini teyid ettiğini' söyledi, ‘İnanıyorum' dedi. Kaymakam Yıldırım, bölgede yaptığı incelemede, cismin indiği bölgede is lekeleri olduğu bilgisini de verdi. Aynı yerde bir gün önce de bir pelikan kuşunun havadan hızla yere düşerek öldüğü de görülmüş. Bu da bir tesadüf. Valilik olarak bizim yapabileceğimiz birşey yok. Dünyanın çeşitli yerlerinde bu tür cisimlerin görüntülerinin alındığını duyuyoruz.’’

Şimdiye kadar askeri makamlardan konuyla ilgili bir talep gelmediğini belirten Vali Çevik, ‘‘Dünyada bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar var. Onların e-mail adreslerine Eşme'deki durumu bildirmesi için Ulubey Kaymakam Vekili Mithat Kuşadalı'yı görevlendirdim’’ diye konuştu. Çevik, bir de espri yaptı, ‘‘Eşme'de altın madeni var. Dünyalılar işlemiyor, uzaylılar mı işleyecek'' dedi.

NASA'YA BİLDİRECEK

Ulubey Kaymakam Vekili Mithat Kuşadalı da Eşme'deki ‘olağanüstü durumu' Amerikan Uzay Üssü NASA'ya bildireceğini belirtti. Kuşadalı, ‘‘Bu konuyla yakından ilgilendiklerini biliyorum. Ufolar'la ilgili İngiltere'de de araştırma yapan bir kurum var. Onlarla da temasa geçeceğim. Bunun dışında irili ufaklı 20-3 0 kadar dernek faaliyet gösteriyor, onların da internetteki mail adreslerine elektronik posta göndereceğim’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!