Ünlü müzik danışmanı ortadan kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müzik danışmanı ortadan kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2002 03:05

İdil Biret, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca ve Ayhan Baran gibi ünlü sanatçıların konserlerine yapımcı olarak imza atan, müzik danışmanı Ömer Umar, esrarengiz şekilde kayboldu.

U mar Prodüksiyon (UPR) Şirketi'nin sahibi 72 yaşındaki Ömer Umar'ın kaybolduğu telefonlara cevap vermemesi üzerine ortaya çıktı. Polisle birlikte Umar'ın Şişli'deki evine giden yeğeni, ışıkları açık ve sobayı yanar şekilde buldu.

Şoförüne sorgu

Yapılan araştırmada, Ömer Umar'ın geçtiğimiz cumartesi günü, şoförünün kullandığı otomobiliyle bir arkadaşını uğurlamak için Atatürk Havalimlanı'na gittiği, dönüşte ‘‘Bir işim var’’ diyerek Aksaray'da araçtan indiği anlaşıldı. Ömer Umar'ın akıbetiyle ilgili herhangi bir ipucuna rastlayamayan polis, Umar'ı son gören şoförünü sorguya aldı. Yakınları, cumartesi gününden bu yana kendinden haber alınamayan Ömer Umar'ın hayatından endişe duyduklarını belirttiler.

Konserler düzenledi

İstanbul'da 1930 yılında doğan Ömer Umar, 1958-63 yılları arasında BBC Türkçe Servisi'nde çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra İdil Biret, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Suna Kan, Verda Erman ve Ayhan Baran gibi ünlü yorum sanatçılarının, uluslararası müzik dünyasında tanıtılmaları için temsilcilik yaptı. Çok sayıda konser ve angajman düzenledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!