Ünlü koleksiyonlar müzayedeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü koleksiyonlar müzayedeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 00:00

Haberin Devamı

PORTAKAL Sanat ve Kültür Evi, 4 Aralık saat 15.00’te Conrad Oteli’nde Özel Koleksiyonlar Müzayedesi düzenleyecek. Kitap, resim ve hat eserlerinin satın alınabileceği müzayedede Fuat Köprülü’nün oğlu Prof. Orhan Köprülü, Şevket Rado, Hamdi ailesi gibi önemli koleksiyonerlerin eserleri yer alıyor. Müzayede kitap, resim ve hat eserleri olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Birinci kısımda uzun yıllardır babasının izinden giderek kitap koleksiyonu yapan Fuat Köprülü’nün oğlu Prof. Orhan Köprülü’nün koleksiyonu satışa çıkartılıyor. Koleksiyon Osmanlı sanatı ve tarihine ağırlık verilmiş eserler, baskı ve elyazması kitaplardan oluşuyor. Aralarında Katip Çelebi’nin 17. yüzyıl coğrafya ve tarih hakkındaki kitabı dikkat çekiyor.

En büyük Haliç tablosu

Müzayedenin ikinci bölümünde özel koleksiyonlardan Türk ve oryantalist tablolar yer alıyor. Bir Sami Yetik şaheseri ‘Vazo’da Krizantemler’, Osman Hamdi, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ ve Mahmut Cuda’nın yağlıboyaları bu bölümde dikkat çekiyor. Eserleri Batı müzelerinde de yer alan ünlü Fransız oryantalist ressam Felix Ziem’in ‘Haliç’ tablosu resmettiği İstanbul tabloları içinde bilinen en büyük boyutlusu. Müzayededeki muhammen bedeli 1 milyon 400 bin TL olacak.
Monet tadındaki Nazmi Ziya’nın eseri ‘Göksu’da Güne Başlarken’ 2 milyon 900 bin TL’den satışa çıkarılacak. Aynı koleksiyondan iki Nazmi Ziya eseri daha var. Osman Hamdi’nin Leyla Hanım portresi de satışa çıkarılan eserler arasında.
Müzayedenin üçüncü bölümünde ise Şevket Rado Koleksiyonu’ndan hat şaheserleri yer alıyor. Eserler 4 Aralık’a kadar 10.00-20.00 saatleri arasında Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde görülebilir. Tel: 0212 225 46 37.

Yazarı Behzat Ç.’yi anlatacak

Haberin Devamı

SABİT Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen ‘Sözünü Sakınmadan’ın bugün saat 19.00’da yapılacak söyleşisinde Semih Gümüş ve Ömer Türkeş’in konuğu Emrah Serbes olacak. Serbes, romanlarındaki baş karakter Behzat Ç.’yi ve kendi edebiyat dünyasını anlatıp
merak edilenleri yanıtlayacak. Yer, İstanbul Modern üst kat.

Haberin Devamı

‘Kışkırtıcı’ yönetmen Ken Russell öldü

ÖNEMLİ sinema filmleri ve televizyon yapımlarına imza atan İngiliz yönetmen Ken Russell 84 yaşında uykusunda öldü. Kariyerine BBC’de başlayan Russel 1960’larda ‘kışkırtıcı’ olarak nitelenen tartışmalı ve şiddet içeren filmlere imza attı. Özellikle D. H. Lawrence’ın romanından uyarlanan ‘Women in Love’ (Âşık Kadınlar) filminde ünlü aktörler Alan Bates ve Oliver Reed’in çıplak güreştiği sahnelerle şimşekleri üzerine çekti. Ancak film Russell’a en iyi yönetmen dalında Oscar adaylığı getirdi. 1971’de çektiği dinsel drama ‘The Devils’ ile bir kez daha tepki çeken Russel üç yıl sonra bir rock operadan uyarladığı ‘Tommy’ müzikali ile en büyük ticari başarısını yakaladı. Filmde Roger Daltrey, Elton John, Jack Nicholson, Oliver Reed gibi film-müzik dünyasının birçok ünlü ismi yer aldı. Russel’in son
Hollywood yapımı ise Kathleen Turner’ın başrolde oynadığı ‘Tutku Suçları’ oldu. m DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!