YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS üniversite tercih tarihi belli mi? YKS tercihleri için gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

YKS tercihleri ne zaman yapılacak YKS üniversite tercih tarihi belli mi YKS tercihleri için gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 19:48

YKS tercih tarihleri için geri sayım başladı. Milyonlarca üniversite adayı YKS sınavına 18-19 Haziran tarihinde katılım sağladı. Sınav sonrası adaylar YKS TYT, AYT, YDT sınav puanlarını beklemeye başladı. Sonuçların açıklanmasıyla sınav puanları üniversite tercihlerine yol gösterecek. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Milyonlarca üniversiteli olmak adayının beklediği YKS süreci başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Milyonlarca aday Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için sınav salonlarında ter döktü. Şimdiden ise tercih takvimi gündeme geldi. Alacakları puanlara göre bir lisans ya da önlisans programına yerleşmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin sonuç açıklama sürecine odaklandı. Öte yandan tercih süreci de merakla araştırılıyor. Peki, üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl, 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ait değerlendirme işlemlerinin ardından sonuçlar, 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Bu yılki oturuma ait sonuçların da 20 Temmuz'da erişime açılması bekleniyor. Söz konusu tarih, ÖSYM'nin çalışmalarına göre daha erken bir zaman dilimine alınabilir.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

YKS TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan yapacak.

Tercih işlemlerinin, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir hafta içinde başlayacağı tahmin ediliyor.

Bu kapsamda son gelişmeler belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

3 MİLYONDAN FAZLA ADAY BAŞVURDU

2022-YKS en fazla adayın başvurduğu sınav olma özelliği taşıyor. Bu yıl YKS’ye başvuran adayların sayısı geçen yıldan yaklaşık 650 bin daha fazla.

YKS’nin birinci oturumu olan TYT’de 521 bin 191 kişi görev alacak. 19 Haziran Pazar günü yapılacak ikinci oturum olan AYT’de ise 317 bin 765 kişi görevli olacak. Aynı gün uygulanacak ve son oturum olan YDT’deki görevli sayısı ise 30 bin 418 kişi.

BAKMADAN GEÇME!