Üniversite sınavı ne zaman? 2020 YKS sınav başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sınavı ne zaman 2020 YKS sınav başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2019 23:04

Üniversiteye geçiş kapsamında uygulanan YKS'de sınav tarihi, yeni yılın yaklaşmasıyla beraber merak konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2020 YKS sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. Takvim bilgisi doğrultusunda adaylar YKS ne zaman yapılacak sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, üniversite sınavı ne zaman? 2020 YKS sınav başvuruları ne zaman alınacak? İşte, sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Daha önce sınava giren ve bekledikleri başarıyı yakalamayan adaylar ve lise son sınıf öğrencileri TYT - AYT - YDT oturumlarından oluşan YKS sınavına katılacak. Aylardır sınava hazırlanan üniversite adayları ocak ayının yaklaşmasıyla YKS başvurularıyla ilgili detayları araştırmaya başladı. İşte, 2020 YKS hakkında detaylar.

2020 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 21 Haziran'da yapılacak.

ÜNİVERSİTE SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre YKS 2020 başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi 18 Mart olarak belirlendi.

Sınavın sonuçları ise 23 Temmuz'da açıklanacak.

YKS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

 

BAKMADAN GEÇME!