Üniformalarımıza talibiz

Güncelleme Tarihi:

Üniformalarımıza talibiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 22:52

Eğitimleri sırasında şok mangalarına alındıktan sonra askeri okullardan atılan öğrenciler İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yaptı. FETÖ üyesi askerler tarafından okuldan uzaklaştırıldıklarını söyleyen öğrenciler, askeriyeye geri dönme ve özlük haklarının iadesini talep etti.

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu üyeleri, Tünel’den Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü. FETÖ üyesi komutanlar tarafından işkence edilerek okuldan uzaklaştırıldıklarını söyleyen askeri öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitmen komutanlarının tamamının tutuklandığını belirtti. Öğrenciler Tünel’den “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak yürüyüşe başladı. Grup üyeleri yürüyüş esnasında Harp Okulu Marşı’nı da okudu. Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.

HER ZAMAN VATANI AZİZ BİLDİK
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Emirhan Aydın “Bizler yaklaşık 3 bin kişilik mağdur bir grubuz. Milletin silahını, millete doğrultma cürretini gösteren, milletin iradesine darbe girişiminde bulunan tüm hainlerin ve uzantılarının yargılanmasını ve vatana ihanet eden bu kişilerin en ağır cezayı almaları için üniformasız olarak verdiğimiz mücadeleyi, bugüne kadar yetkililere ulaştırdığımız belge ve isimlerle gösterdik. Bugün artık bizler üniformalarımıza yeniden talibiz. Bizler her zaman vatanımızı aziz bildik ve öncelikle devletimizin bekası dedik, vatan hainlerinin tespiti ve yargılanması için yetkililerle işbirliği içinde olmayı vatanımıza karşı borç biliriz” dedi. Grup üyeleri marşlar okudu. 

KUMPASZEDE ASKERLERDEN DESTEK
ASKERİ okullara geri dönme ve özlük haklarını alma talebiyle yürüyüş yapan öğrencilere Ergenekon davasında yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Atabeyler soruşturmasında tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Balyoz davasında yargılanan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve emekli Kurmay Albay CHP Milletvekili Dursun Çiçek de destek verdi.

GÜNDE 1 SAAT UYUTUYORLARDI
Yürüyüşe katılan öğrencilerden Ersan Şimşek şunları anlattı: “Kara Harp Okulu öğrencisiyken 2013’te okuldan atıldım. Hiçbir neden yokken bizi ayırdılar ve şok mangasına aldılar. Günde 1 saat uyutuyorlardı. Üzerimize su döküp uyandırıyorlardı. Psikolojik baskı yapıyorlardı. Bizi istemediklerini söylüyorlardı. Okulun bitimine doğru ise hepimizi okuldan atıyorlardı. FETÖ’cü komutanların mağduru olduk. Şimdi hepsi tutuklandı. Burada kara, hava ve deniz harp okulları mağdurları var. Haklarımız geri verilsin.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!