Umut Otobüsü bayramda da sokaklardaydı

Güncelleme Tarihi:

Umut Otobüsü bayramda da sokaklardaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2001 00:00


Yaklaşık 5 yıldır ''Umut Otobüsü' ile kaybolan yakınlarını arayanlar, bayramda da yine sokaklardaydı. Ancak 3 gün önce kaybolan 9 yaşındaki zeka özürlü Mahsun Yılmaz'ın bulunması, onlar için umut oldu.
Kurban Bayramı'nın ilk gününde Fatih'teki Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği'nde (YAKAD) biraraya gelen kayıp aileleri, otobüs ve özel araçlarıyla İstanbul sokaklarında dolaştılar.

Aldıkları haber üzerine kayıp Mahsun Yılmaz'ın bulunduğunu öğrenen kayıp yakınları, çocuğun olduğu Eyüp Otakçılar Karakolu'na gittiler. Sokakta bulunarak koruma altında tutulan çocuğunu teslim alan baba Remzi Yılmaz, çok mutlu olduğunu belirterek, herkesin kayıplarına kavuşması dileğinde bulundu.

YAKAD Başkanı Zafer Özbilici de, 6 yılda 4 bin kayıp müracaatı aldıklarını ve bunlardan 800'e yakınını bulduklarını söyledi. Türkiye'de son 5 yılda 11 bin 500 kişinin çeşitli nedenlerle kaybolduğunu anlatan Özbilici, bunlardan halen 6 bininin bulunamadığını kaydetti.

Kendisinin de 9 yıldır kayıp ağabeyini aradığını ifade eden Özbilici, ''İnsanlar bayramda yakınlarını ziyaret ederken, biz sokaklarda kaybolan yakınlarımızı arıyoruz'' dedi.

Maddi imkansızlıklardan dolayı otobüsleriyle şehirlerarası kayıp arama turuna çıkamadıklarını da vurgulayan Özbilici, ''Elimizdeki tek şey umut. Biz ancak bir kayıp bulununca ve otobüsümüzün deposu dolu olunca bayram yapıyoruz. Onun dışında bizim bayramımız yok'' şeklinde konuştu.

Daha sonra kayıp yakınları, başta Sirkeci ve Sultanahmet Meydanı olmak üzere kentin değişik yerlerinde otobüsle dolaşarak, vatandaşlarakayıp yakınlarının fotoğraflarını gösterip sevdiklerinin bulunması için yardım istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!