Ülkücü irade tecelli edecek

Güncelleme Tarihi:

Ülkücü irade tecelli edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 21:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongre toplama girişimlerine karşı “İmzayı, kim ne kadar toplarsa toplasın. Müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacaktır” sözleri, parti içi muhalefeti geriletmedi. 3 genel başkan adayı topladıkları imzaları genel merkeze iletmeyi, olağanüstü kurultay toplanmazsa yargıya gitmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAM kampının son gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamanın ardından, genel başkanlığın en önemli adayları Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın durum değerlendirmesi yaptı. Herhangi bir geri atılmayıp, ilerleyen süreçte mahkeme yolunu deneme sonucuna varıldı. Muhalifler, “Biz yolumuza devam edeceğiz. Kongreyi toplamasa da biz imzayı vereceğiz, 15 gün sonra da mahkemeye gideceğiz. Bundan sonrasını hukuk belirler. Hukuka saygısı olduğunu söyleyen bir genel başkan, imzaların gereğini yapıp olağanüstü kongreyi toplaması gerekirdi” serzenişinde bulundular.

KONGRE TAKVİMİ TEPKİSİ

Bahçeli’nin kongre takvimini açıklaması da muhalefetin tepkisine neden oldu. Takvimin belirlenmesini, “kongreyi yaptırmamak üzerine atılmış bir adım” sayan muhalefetten, “İlçe kongrelerini öne çekerek, mahkemede savunmasını güçlendirmek istiyor. ‘Zaten ekimde kongre süreci başlıyor’ diyecekler. Kongrenin 9 Ekim’e çekilmesi, topladığımız imzaların geçersiz sayılması ya da olağanüstü kongre taleplerinin düşmesi anlamına gelmez. Böyle bir hukuki süreç yok. Artık yargıda hesaplaşırız” görüşleri yükseldi.
Bahçeli’nin sözlerinin ardından adaylar, tepkilerini sosyal medyada ve katıldıkları programlarda da dile getirdi. Koray Aydın, “olağanüstü kurultay talebinin yasal, haklı, meşru bir demokratik talep” olduğunu belirterek, “Büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkez’e sunacağız” dedi. Sinan Oğan ise kurultay salonu yerine mahkemeyi işaret etmenin, ülkücü liderlik sorumluluğuyla bağdaşmadığını savundu. Oğan, “Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz. Ülküdaşlarımız müsterih olsunlar; ülkücü iradenin tecelli edeceği o an mutlaka gelecektir” dedi. Meral Akşener de “Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evleri sonra da tüm Türkiye’de ispatlayacaklar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

TÜZÜKTE ZAMAN SINIRSIZ

Haberin Devamı

Bahçeli’nin “olağanüstü kurultayı toplamama” yönünde aldığı kararın arkasında, parti tüzüğüne olan güven yatıyor. Tüzüğe göre olağanüstü kurultay için imza toplanması yönünde bir süre sınırı bulunmazken, genel merkezin de değerlendirme yapmak için bir zaman aralığı yer almıyor. Genel Merkez, önceki gün 18 Mart 2018’de yapılacak olağan kurultay sürecinin başlama tarihini, 9 Ekim ilçe kongreleri olarak açıkladı. İlçe kongrelerinin başlamasıyla mevzuat gereği olağanüstü kongre çağrısı otomatikman düşecek. İlçe ve il kongrelerinde delege yapısını değiştirmeyi hesaplayan MHP Genel Merkezi, muhalif imzacı delegeleri ayıklayacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!