Ukraynalı kadın, Antalya'da Müslüman olup ismini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Ukraynalı kadın, Antalyada Müslüman olup ismini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 10:41

Ukraynalı saksafon sanatçısı Vikaetta Liepikvilt (33), Okan Özmut (36) ile evlendikten sonra, 'Hürrem Sultan' adını aldı. Genç kadın, yaptığı açıklamada "Vikaetta Lepikwilt'in anlamı güç, irade, yönetim ve liderlik. Ben doğası gereği çok iradeli ve kontrol edilemez bir insanım. Çocukluğumdan beri Türk kültürüne ilgi duyuyordum" dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl KKTC'de tanıştığı Okan Özmut ile haziran ayında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun kıydığı nikahla evlenen Vikaetta Liepikvilt, Antalya'nın Manavgat ilçesinde geldikleri balayında, müftülükte düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Vikaetta Liepikvilt, Müslüman olduktan sonra kendisi gibi Ukraynalı Hürrem Sultan'dan esinlenerek, 'Hürrem Sultan' adını aldı.

Ukraynalı kadın, Antalyada Müslüman olup ismini değiştirdi

İstanbul'da havalimanında çalışan Okan Özmut, 14 ay önce KKTC tatilinde eşiyle tanıştığını anlattı. Birlikte İstanbul'a gittiklerini, sonrasında evlenme kararı alıp, Gaziantep'te nikah yaptıklarını söyleyen Özmut, "Tabii çevrede bazı insanlar şaşırdı. Ailem de şaşırmıştı. Sonradan onlar da 'Senin kararın' diyerek kabul ettiler. Önemli olan insanların anlaşabilmesi. Eşim şu anda tam olarak Türkçe konuşamasa da öğreniyor. Rusça, İngilizce ve Türkçe anlaşıyoruz" dedi. Eşinin Müslüman olduktan sonra Hürrem Sultan ismini almak istediğini belirten Okan Özmut, "Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, geçmiş hayat olduğu için insanların hoşuna gidiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE VE TÜRK KÜLTÜRÜ ÇOK ZENGİN'

Sovyetler Birliği döneminde çocukken Ukrayna'nın ulusal sanatçısı Olga Sumska'nın oynadığı bir dizide Hürrem Sultan'ı tanıdığını ve o zamandan beri ilgi duyduğunu anlatan Vikaetta Hürrem Sultan Liepikvilt Özmut ise "Vikaetta Lepikwilt'in anlamı güç, irade, yönetim ve liderlik. Ben doğası gereği çok iradeli ve kontrol edilemez bir insanım. Çocukluğumdan beri Türk kültürüne ilgi duyuyordum" dedi.

Ukraynalı kadın, Antalyada Müslüman olup ismini değiştirdi

Hürrem Sultan'ın dünyada tanınan lider vasıflı kadın olduğunu söyleyen Özmut, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi ile Hürrem Sultan'a yeniden hayran kaldığını anlattı. Türkiye'yi ve Türk kültürünü çok zengin bulduğunu belirten Vikaetta Hürrem Sultan Liepikvilt Özmut, "Türkiye, Allah'ın özenle yarattığı bir ülke. Renkli doğası ve kültürü açısından inanılmaz ve zengin, inanılmaz dağlar ve deniz. İnsanlara ve tavırlarına şaşırdım. Türkiye'de insanlar çok duyarlı ve misafirperver. Türkiye'de aile her şeyin üstünde. Bazen bunu biraz ürkütücü bile buluyorum, çünkü Ukrayna'da aile sadece kağıt üzerinde. Bir yıldır çeşitli yerlere seyahat ediyorum ve Yunan ile Türk mimarisinin sentezi beni her zaman şaşırttı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ukraynalı kadın, Antalyada Müslüman olup ismini değiştirdi

'TÜRKİYE'DE MÜZİSYENLERLE ÇALIŞMAK İSTİYORUM'

Avukat olduğunu, profesyonel müzisyenlik yaptığını da belirten Özmut, şöyle konuştu:

"Profesyonel saksafoncuyum. Belki mesleğim bir hobidir. Çalışıyorum, eğleniyorum ve bunun için para alıyorum. Ukrayna'da bir orkestrada ve televizyonda çalıştım. 2 yıldır dünyayı dolaşıyorum. Hindistan, Kıbrıs, Türkiye, Bangladeş, Nepal'i gezdim. Türkiye'de müzisyen gruplarıyla çalıştım. İstanbul'da da profesyonel müzisyenlerle çalışmayı umuyorum."

Vikaetta Hürrem Sultan Liepikvilt Özmut, Hürrem Sultan'ın yaptığı gibi Türklerin kalbinde taht kurmak istediğini de söyledi. 

Haberin Devamı

Ukraynalı kadın, Antalyada Müslüman olup ismini değiştirdi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!