“Uğur’a baktığımda babamı göreceğim”

Güncelleme Tarihi:

“Uğur’a baktığımda babamı göreceğim”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Bağışlanan yüzü ve kollarıyla Türkiye’de organ bağışının önemli kahramanlarından biri haline gelen Ahmet Kaya’nın kızı, kararıyla gurur duyuyor. Herkesi organ bağışına davet eden genç kadın, babasının yüzü nakledilen Uğur Acar için, “Tahmin ediyorum, babama ikizi kadar benzeyecek. Gidip görmek isterim. Babamı görür gibi olurum” diyor.

YÜZÜ ve kolları nakledilerek organ bağışında unutulmaz bir yer edinen Ahmet Kaya’nın kızı Leyla Kahveci, babasının yüzünü taşıyan Uğur Acar’la ilgili her haberi yakından takip ediyor. Kahveci, “Öyle tahmin ediyorum ki, babama ikizi kadar benzeyecek. Fotoğraflarına bakıyorum, yüz şekli, kaşı, dudakları aynı babam gibi” dedi.
/images/100/0x0/55ea6b65f018fbb8f87eb15a

Kahveci, Antalya Tıp Fakültesi hastanesindeki ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın mümkün olan en kısa zamanda Acar’ı gösterme sözü verdiğini de anlatıyor. Acar’ı görebilmek için Prof. Dr. Özkan’dan haber beklediğini belirten Kahveci, “İzin günlerimde gidip görmek isterim. Babamı görür gibi olurum” diye konuştu.

Kahveci, babasının Uşak Devlet Hastanesi’ndeki iki haftalık tedavi sürecini de şöyle anlattı: “Mama yemeğe bile başlamıştı. Aslında umutluyduk. Beyin ölümü söylendiğinde ve organ istendiğinde bağış yapmak aklımızdan bile geçmiyordu. Ama şu anda çok rahatım. Bu ameliyatlardan sonra organ bağışlayanların sayısı çok artmış. Çalıştığım mağazadaki ekip arkadaşlarımın hepsi organlarını bağışlamaya karar verdi. Zaten organlarını bağışlamamız babamın tek vasiyetiydi, bunu yapmak zorundaydık.”

‘Baktım, bacağı protez’

Organ bağışına ilk onayı verdiklerinde kolları, bacak ve yüzünün alınacağını bilmediklerini belirten Kahveci, şöyle konuştu: “Uzuvların ve yüzün alındığını cenazede öğrendim. Kimse bir şey söylememişti. Babamı mezara koyarlarken elledim, protezdi. Kollarını, bacaklarını almışlar dedim. Şimdi babamın parçalarının yaşaması beni çok sevindiriyor. Atilla Kavdır’ın çocuklarını televizyondan izledim, ‘Babamızın elini tutup, gezmek istiyoruz’ diyorlar. Onlarla temasım var. Bu çok güzel bir şey.”

Babasını kaybettiğinden beri geceleri uyuyamadığını anlatan Kahveci, “Galiba psikiyatrik destek alacağım. Uğur Acar’a destek veren psikiyatriste beni de yönlendirecekler” dedi.

İki çocuğu devlete emanet

ALTI çocuk babası Ahmet Kaya, 5 yıl önce eşinden ayrıldı. Çocuklarından üçü yanında, üçü de eşiyle kaldı. İki büyük kızı evli. 14 yaşındaki ikizleri Uşak’ta yanındaydı. Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki 5 ve 8 yaşındaki en küçüklerin ise babalarının ölümünden haberi yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!