Twitter Bin Ladin'le "rekor kırdı"

Güncelleme Tarihi:

Twitter Bin Ladinle rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 11:33

Kullanıcılarına anında mesaj gönderme ve alma imkanı sunan Twitter, ABD Başkanı Barack Obama’nın, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürüldüğünü açıkladığı tarihi konuşmasının öncesi ve sonrasında inanılmaz bir mesaj trafiğine tanık oldu. Twitter, Obama’nın, Bin Ladin’in öldürüldüğü bilgisini onayladığı konuşmasının başı ve sonu arasında, saniyede 4 binden fazla mesaj atıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bin Ladin’in ölümü, 140 hanelik “tweet” olarak bilinen mesajların gönderildiği sosyal paylaşım ağında ilk olarak ABD’nin eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in özel kalem sekreteri Keith Urbahn’ın attığı mesajla duyuldu.

 

Urbahn’ın gönderdiği mesajdan kısa bir süre sonra, haber kanalları Usame Bin Ladin’in öldürüldüğü iddialarını geçmeye başladı. Bu esnada Twitter’daki mesaj trafiği tavan yaparken, Başkan Obama’nın basın açıklamasının ardından tekrar kontrolden çıktı.  

 

Obama’nın tarihi açıklamasının ardından, 1 Mayıs’ta Twitter’da yaşanan “Bin Ladin trafiği”nin kronolojisi şu şekilde belirdi:

Haberin Devamı

 

21.45: Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’nın bir açıklama yapacağını duyurdu.

 

10:20: Keith Urbahn, “saygıdeğer bir kişiden, Usame Bin Ladin’in öldürüldüğüne dair bilgi aldığını” iletti.

 

10: 45: ABC, NBC ve CBC News kanalları, Usame Bin Ladin’in öldürüldüğü iddiasını geçmeye başladı.

 

11:00: Twitter’daki mesaj trafiği saniyede beş binin üzerine çıktı.

 

11:30: Obama, basın açıklamasına başladı. Mesaj trafiği biraz yavaşladı. Obama, Usame Bin Ladin’in öldürüldüğünü açıklayınca, “tweet” trafiği 4 bin 500’ün üzerine çıktı.

 

11:45: Obama, basın açıklamasını tamamladı. Bu esnada, saniyede atılan mesaj sayısı yeniden beş binin üzerine çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!