Twitter alemi 'Dünya İyilik Günü'nü geç de olsa kutladı

Güncelleme Tarihi:

Twitter alemi Dünya İyilik Gününü geç de olsa kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 12:20

Bugüne kadar bir çok kişi Dünya İyilik Günü'nün varlığından bile haberdar değildi. 6 Ocak Çarşamba yani bugün, #6OcakDünyaİyilikGünü etiketi Twitter'da trend topic oldu ve sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki bugün gerçekten Dünya İyilik Günü mü? Hayır değil... Dünya İyilik Günü yani 'World Kindness Day' her yıl, 13 Kasım günü kutlanıyor.

Haberin Devamı

Dünya İyilik Hareketi bu özel günü 1998 yılında başlatmıştı. Hareketin üyeleri arasında Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Çin, Brezilya, Fransa, İtalya, Hindistan, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya gibi ülkeler var.

Dünya İyilik Hareketi adıyla 1996 yılından beri birçok ülkede faaliyet gösteren kuruluş, bu günü, ‘‘daha iyi ve daha merhametli bir dünya inşa etmek için tasarladıklarını’’ bildiriyor. Bu özel gün sayesinde, hiçbir ayırım yapmaksızın her bireye dünya vatandaşı olduğunu fark ettirmeyi amaçlayan kuruluş, Dünya İyilik Gününün sembolü olarak da kozmos çiçeğini seçti. Bu seçimle, tıpkı kozmos çiçeğinin çeşitli renkleri gibi, dünyadaki insanların da çeşitliliği vurgulanıyor.

Twitter alemi Dünya İyilik Gününü geç de olsa kutladı



UFAK BİR İYİLİK DÜNYAYI DAHA İYİ BİR HALE GETİRİR

Dünya İyilik Hareketi, bu anlamlı günün bireylere iyilik yapabilmeleri için ilham verdiğini ve yapılan bu iyilikler sayesinde dünyanın daha iyi bir yer olacağını belirtiyor. Kuruluşa göre, bireyin yaptığı iyilik dalgalanarak büyüyecek, bu dalga tüm dünyada etkisini gösterecek.

Haberin Devamı

DÜNYA İYİLİK GÜNÜ’NDE İYİLİĞİN DALGALANMASI İÇİN ŞUNLAR ÖĞÜTLENİYOR:

Bir yabancıya gülümseyin, selâm verin.

Bir çocuğa kitap okuyun.

Yardım kuruluşlarına zaman, para ve malzeme temin edin,

Evsizlere yardım edin.


İhtiyacınız olmadığında ışıkları kapatın.


Kütüphanelere, kitap bağışı yapın.

TWITTER'DA NELER KONUŞULUYOR?

Dünya İyilik Günü'nü geç de olsa kutlayan Twitter kullanıcıları neler konuşuyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!