TV'lere en çok şikayet şiddet ve seksten

Güncelleme Tarihi:

TVlere en çok şikayet şiddet ve seksten
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından geçen ay hizmete verilen ‘178 Alo RTÜK’ hattı televizyon seyircilerinin şikayetlerinin seks ve şiddet içerikli yayınlarda yoğunlaştığını ortaya koydu.

Alo RTÜK hattına gelen 463 şikayetten 204'ü seks, 101'i ise şiddet içerikli yayınlar konusunda oldu. RTÜK İletişim'in son sayısında yayımlanan ve İzleme Değerlendirme Dairesi Uzmanı Cengiz Karakaşoğlu tarafından kaleme alınan yazıda, bu servise gelen şikayetler incelendi. Buna göre, ‘şikayet rekorunu’ İnterStar'da yayımlanan Show Girls adlı film kırdı. Bu film, 69 kişi tarafından Üst Kurul'a şikayet edilirken, 6 kişi de film yayımlanmadan önce sansürlenmesini istedi.

Geçen ayın şikayet sıralamasında ikinci sırayı ise ‘Temel İçgüdü’ adlı film aldı. Bu filmin erken saatte yayımlanmasından 18 seyirci şikayetçi oldu. Geçen ayın şikayetlerinin bir bölümü de yine İnterStar'da yayımlanan ve Hakan Aygün'ün sunduğu haber programda yeralan ‘Hipnozla orgazm’ başlıklı haber konusunda odaklaştı. Toplam 14 seyirci bu yayın ile ilgili şikayetlerini bildirdiler. Ayrıca servisi arayanlar, 24 saat yayın vaadinde bulunan ancak geceyarısından sonra farklı bir şifreyle Playboy TV logosu altında yayın yapan Cine 5'i de şikayet ettiler. Toplam 12 kişi Playboy TV'nin yayınlarının durdurulmasını istedi.

RTÜK'e şikayet edilen yayınlarda bir başka ilginç konu ise ‘Anam Niyolay’ adlı şarkı oldu. 16 izleyici ‘ne anlama geldiğini anlayamadıklarını’ belirterek bu şarkının yayınının durdurulmasını istedi. Bunun yanı sıra servisi arayan 18 kişi Olacak O Kadar, 1 kişi Huysuz Virgin, 13 kişi Laf Lafı Açıyor, 6 kişi İner misin Çıkar mısın, dört kişi de Kemal Sunal filmlerinden şikayetçi oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!