Tutulmaya son iki gün!

Güncelleme Tarihi:

Tutulmaya son iki gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 16:50

Stephenie Meyer’ın tüm dünyada olay yaratan 'Twilight' (Alacakaranlık) serisinin ikinci filmi 'New Moon' (Yeni Ay) 20 Kasım’da vizyona giriyor. Kelebek, serinin tüm kitaplarını bir numaraya taşıyan Türk vampirseverler için “New Moon”u masaya yatırdı.

Haberin Devamı

New Moon fragmanı / Video

 

New Moon  / Foto Galeri

 

Chris Weitz’in yönettiği ve Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner ile Ashley Greene’in rol aldığı “The Twilight Saga: New Moon” (Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay) filminin biletleri, tükenmek üzere.

Robert ile Kristen’in aşk dedikoduları, Taylor’ın karın kasları, Kanada çekimleri derken adım adım hayranlarca takip edilen film ve oyuncuları, 2008 itibariyle tüm dünyada “vampirizmin” gelişmesine öncülük etti. Filmin üçüncü kitabı “Eclips”in (Tutulma) çekimleri ise serinin ikinci filmi Türkiye’de gösterime girmeden montaj masasına geldi. Hatta 30 Haziran’da Amerika’da gösterime girmesi şimdiden kesinleşti.

 

Haberin Devamı

Aşk, çelişki, kalp kırıklığı

 

Filmin fragmanı yayınlandığı gün tüm dünyada binlerce tıklanma oranı ile gişesi hakkında da ipuçları veren, “True Blood”, “The Vampire Diaries” dizilerine de ilham kaynağı olan “Alacakaranlık” serisinin bu filminde kurtadamlar, vampir krallığının başındaki Volturiler, güçler, aşk, çelişki, kalp kırıklığı bir arada sunuluyor.

 

Severlerine müjde!

 

Bu filmde de aradığımız aşk sahneleri mevcut. Severlerine müjde, Edward ile Bella’nın Italya’da öpüşme sahnesi yine dillere destan olacak. Ancak bir de kötü haber, Pattinson filmde sadece 12 dakika görünüyor. Volturi ailesinin fertleri Aro (Michael Sheen) ve Caius (Jamie Campbell Bower) ile Jane (Dakota Fanning) yeni gözdeler olmaya aday. Dördüncü kitabın filmi çekilene kadar ne yazık ki onlarla haşır neşir olmak için biraz daha beklemek zorunda kalacağız. Kitabı okumuş birinden not olarak filmi izlerken görecekleriniz için Jacob’a fazla güvenmeyin derim. Çünkü bu işin bir de “Tutulma” kısmı var...

 

*******

 

Haberin Devamı

Filmin konusu

 

Meğer Jacob da Bella’ya aşıkmış

 

Cullen ailesi, Bella’nın doğum gününü kutluyor. Bir hediye paketi Bella’nın elini kesince, ikinci kitaba ilham veren tarihi bir an yaşanıyor. Ilk filmin taze vejetaryen’i Jasper, Bella’ya saldırıyor, Cullen ailesi de Forks’tan ayrılmaya karar veriyor. Hikâye, işte bu noktadan sonra şekil değiştiriyor. Aşkını kaybeden Bella, Jacob’tan destek alıyor. Bu sırada Jacob’ın da zaten Bella’ya aşık olduğunu öğreniyoruz

 

Vampirler

 

Vejetaryen Cullen ailesinin ardından esas vampirleri yani türün kraliyet ayağı Volturi’leri bu filmde tanıyacağız. Ilk filmde Edward’ın üstünkörü bahsettiği, Italya’da ikamet eden bu aile, aslında vampir türünün adaletini de sağlıyor. Hâlâ kanla beslenen bu ailede Marcus, Caius ve Aro’nun dışında, yardımcıları Alec ve Jane de ilgi odağı olacak. Minik yıldız Dakota Fanning’in Jane rolünü üstlendiği ekipte Michael Sheen “Aro”, Christopher Heyerdahl ise “Marcus”u oynuyor. “Caius” için ise adı daha önce Edward karakteri için geçen Jamie Bower seçilmiş.

 

Haberin Devamı

Koltuk Weitz’e emanet

 

“Alacakaranlık” filminin yönetmeni Catherine Hardwicke’in koltuğunda yeni filmde “Altın Pusula” filminden tanıdığımız Chris Weitz oturuyor. “Twilight” (Alaca-karanlık) filmini çeken yönetmen Catherine Hardwicke’in, devam filmi olan “Yeni Ay”ı da çekmesine karar verilmişti. Fakat yönetmenin planlanan tarihlerde başka bir film çekiyor olması, bu projeden mahrum kalmasına yol açtı. Ve filmin yönetmen koltuğu Chris Weitz’e bırakıldı. Weitz’in görsel efektlerdeki başarısını bu filme de aktardığı umut ediliyor. (Hatırlarsanız ilk filmde efektler inandırıcı bulunmadı..

 

Kurtadamlar

 

Quileute’ler Sam Uley, Paul, Jared, Embry ve Jacob’tan oluşuyor. Efsanenin gerçekleşmesiyle bir araya gelen kurt klanının en büyük özelliği, vampirlerin kokularından rahatsızlıkları. Bu arada dolunaydan dolunaya kurtadama dönüşme miti sadece eski kitaplarda kaldı, çünkü Meyer’in kurtadamları istedikleri zaman dönüşüm yaşıyor.

 

Haberin Devamı

YENİ KARAKTERLERE HAYRAN OLACAKSINIZ

 

“Harry Potter”dan tanıdığımız Jamie Campbell Bower teninden damarları görünen Caius’u canlandırırken, “Underworld”deki rolüyle vampirlere hiç de yabancı olmayan Michael Scheen “Aro” olacak. Cheaske Spencer, Alex Meraz, Bronson Pelletier ile Kiowa Gordon, ilk kez

bu filmle arenada boy gösterecek.

 

Eve giren hırsız kitabı nete düşürdü

 

Filmin Amerika’da vizyona girmesinin ardından Stephenie Meyer’ın evine giren hırsız, ünlü yazarın laptop’u dahil birçok kişisel eşyasını çaldı. Ünlü yazarın Edward Cullen’ın ağzından yazdığı serinin beşinci kitabı “Midnight Sun”ın 120 sayfası da internete düştü. Meyer, web sitesinde okurlarından özür dileyerek “Yazmak matematik gibi değildir. Bu yüzden olayın ardından bu kitabı yazmak istemedim. Bir süre ailem ile birlikte zaman geçireceğim. Umarım bu yazı Edward’ın düşünceleri hakkında size biraz ilham verebilir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!