Tutuklamayın oğlum dönsün

Güncelleme Tarihi:

Tutuklamayın oğlum dönsün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Yeşilköy’de bir kafede çıkan tartışmada öldürülen Burak Şengöçen’in cinayet şüphelisi Serhat Aslan’ın babasından, mahkemeye ilginç bir teklif geldi. Avukat baba, olaydan beri İngiltere’de firarda olan oğlu için mahkemeye, “Tutuklamama garantisi verin, gelsin ifadesini versin” dedi.

Haberin Devamı

YEŞİLKÖY’deki Hubble Bubble Kafe’de, 2004 yılında üniversite öğrencisi Burak Şengöçen’i bıçaklayarak öldürdükten sonra İngiltere’ye firar ettiği iddia edilen Serhat Aslan’ın babası ve avukatı Fikret Aslan, mahkemenin tutuklamama garantisi vermesi halinde oğlunun Türkiye’ye döneceğini söyledi. Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada baba Fikret Aslan, müvekkili oğlunun yargılandığı davada tüm tanıkların dinlendiğini, adli tıp raporlarının geldiğini belirterek, “Bakırköy 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, oğlumun mahkemeye ifade vermeye gelmesi halinde tutuklanmayacağı teminatı vermişti. Ancak savcılık itiraz edince Bakırköy 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı” diye konuştu. Baba Aslan, oğlunun hukuk fakültesi öğrencisi olduğun belirterek, “Okula gidemediği için mağduruz” dedi.
‘O gün abim öldürüldü’
Ancak mahkeme heyeti, Serhat Aslan hakkında yakalama kararını kaldırmadı ve duruşmayı 24 Eylül 2012’ye erteledi. Bunun üzerine söz alan Burak Şengöçen’in kız kardeşi Hatice Şengöçen, duruşma tarihine itiraz etti. Şengöçen, “O gün abimin öldürüldüğü gün. Ben burada olmaya dayanamam” deyince, duruşma başka bir güne kaydırıldı.
Burak Şengöçen, 24 Eylül 2004’te kız arkadaşı Nurhan Türkbay’la kafeye gitmiş, bir süre sonra, Türkbay’ın kısa süre önce ayrıldığı Fatih Yavuz ve arkadaşları kafeye gelmişti. Çıkan kavgada kimden çıktığı belli olmayan bıçak darbeleriyle Şengöçen ölmüştü.

Haberin Devamı

ÖLDÜREN SEVGİLİ KAVGASI

Soruşturma sonunda, Burak Şengöçen’in cinayet şüphelisi Serhat Aslan’a kasten öldürmek suçundan 30 yıla kadar, 3 arkadaşına ise ölümle biten kavgaya el uzatmak suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kavga, Şengöçen’in kız arkadaşı ve Aslan’ın eski kız arkadaşı Nurhan Türkbay nedeniyle yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!