Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği, UNESCO'ya alındı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin geleneksel zeytin yetiştiriciliği, UNESCOya alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 19:19

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliğinin, 'UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındığını duyurdu. Öte yandan Türkiye'nin 4 kültürel değeri daha görüşülüyor.

Haberin Devamı

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Doğal ve kültürel değerlerimizi korumak üzere önemli bir başarıya daha imza attık. Türkiye'nin geleneksel zeytin yetiştiriciliği biraz evvel 'UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydedildi. Yenileri ise yolda. Botsvana'nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen 18'inci UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetler arası Komite Toplantısı'nda Türkiye'nin 4 kültürel değeri daha görüşülüyor.

UNESCO toplantısının yarınki oturumunda görüşülecek unsurların da dahil olmasıyla birlikte listedeki sayımız 30'a ulaşacak ve Türkiye, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne en çok kültürel değer kaydettiren ülkeler sıralamasında bir basamak daha atlayarak 2'nciliğe yükselecek. Hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı

Türkiyenin geleneksel zeytin yetiştiriciliği, UNESCOya alındı

 

 

BAKMADAN GEÇME!