Türkiye'nin en hızlı kredisi (!)

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en hızlı kredisi ()
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 15:36

Türkiye genelindeki PTT şubelerine yönelik soygunlar tekrar başladı. Henüz iki gün önce Kadıköy Moda'da bulunan PTT şubesinden 5 bin lira çalınmasının ardından bugün de Küçükçekmece'de bir PTT şubesi, silahlı iki kişi tarafından soyuldu. Soyguncular silah tehdidiyle görevliyi etkisiz hale getirip kasada bulunan yaklaşık 5 bin lirayı alıp kaçtı.

Haberin Devamı

İKİ GÜN ARAYLA İKİ SOYGUN

İstanbul'da iki gün arayla iki PTT şubesi soyuldu. 20 Nisan'da Kadıköy'de elinde silah ve yüzünde hasta maskesi olan bir kişi, girdiği PTT şubesinden 5 bin TL’yi alarak kaçtı.. Soyguncunun başına silah dayadığı görevliye "Parayı verin. Birisinin hayatını kurtaracağım" dediği öğrenildi.

Saldırganın PTT Şubesi’ne girişi ile çıkışı güvenlik kameralarına yansıdı. Maskesinde ağızlık olduğu gözlenen saldırganın içeriye girmesi ve çıkmasının 1,5 dakika sürdüğü belirlendi.

İkinci soygun bugün Küçükçekmece’de meydana geldi. PTT şubesine gelen kar maskeli silahlı iki kişi, silah tehdidiyle kasada bulunan 5 bin lirayı alarak kaçtı. 20-25 yaşlarında iki kişi, 200 liralık havale yaptırmak için form doldurdu. Bu kişiler, görevlinin TC kimlik numarasının yanlış olduğunu söylemesi üzerine düzelteceklerini söyleyerek dışarı çıktı. Yaklaşık 5 dakika sonra zanlılar, şubede bulunan vatandaşların çıkmasının ardından silah tehdidiyle veznedeki bayan görevliyi etkisiz hale getirdiler. Soyguncular daha sonra kasada bulunan 5 bin lirayı alarak kaçtı. Ne soygunu gerçekleştiren kişiler ne de çalınan paralar bulunamadı.

Haberin Devamı

SOYGUNUN FATURASI PTT ÇALIŞANLARINA

 

Hemen her gün gerçekleşen soygunlar, PTT çalışanlarının kabusu oldu. Sebebi ise üstlerine zimmetli paralar... Bankacılık işlemlerine başlamasıyla kasasında her an para olan PTT'nin, kaptırılan parayı çalışanın maaşından kestiği iddia ediliyor.

 

Aylık maaşları 1600-1900 TL olan çalışanlar, taksit taksit ödeme yapıyor. Çalışanlar çareyi kendi önlemlerini almakta buluyor. Kiminin parayı güvendiği birine teslim ettiği, kiminin ise çeşitli yerlere sakladığı belirtiliyor.

 

AYIN 15'İNDEN SONRA YATIYOR

 

Ayda toplam 160 milyon TL'nin geçtiği PTT şubelerinde 6 binin üzerinde çalışan bulunuyor. Soyulan şubeler genellikle tek ya da iki kişinin çalıştığı, güvenlik görevlilerinin olmadığı sokak aralarında bulunanlar. Hedefteki şubelerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Çünkü 7 bin 500'e yakın şubesi bulunan PTT'nin sokak aralarındaki şube sayısı 6 bin 500 civarında. Bugüne kadar gerçekleşen soygunlarda şube başına 4 ila 8 bin TL'nin kaptırıldığı belirtiliyor.

 

Haberin Devamı

Soygunlar ve hırsızlıklar genelde kredi kartı, elektrik, doğalgaz ve su faturalarının son döneme tarihleri olan ayın 15 ila 31'i arasında gerçekleşiyor.

 

SOYGUN SİLAHSIZSA MAAŞ GİDİYOR

 

Sendika ve çalışanların verdiği bilgilere göre soygunlar silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılıyor. Soyguncunun silahı varsa zararı kurum üstleniyor. Soygun silahsızsa fatura tamamen çalışana kesiliyor.  

 

SOYGUNLARLA İLGİLİ VERİ YOK

 

Haber-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı Cemalettin Yüksel, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada ellerinde soygunlarla ilgili bir veri bulunmadığını belirtti ve yeterli önlem alınmadığı için bu soygunların gerçekleştiğine dikkat çekti.

 

Meclis'te bir soru önergesine verilen yanıtta 2004-2009 yılları arasında gerçekleşen PTT soygunlarında 2 milyon 375 bin 471 TL'nin (eski parayla 2,5 trilyon) kayba uğradığı ortaya çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!