Türkiye, Suriye sınırına F-16 kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Suriye sınırına F-16 kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 14:28

Suriye helikopterlerinin sınırdaki Azmarin kasabasını bombaladığı ihbarının yapılması üzerine Türkiye'nin iki F-16 savaş uçağı kaldırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir yetkili, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Rejim güçlerinin, muhaliflerin eline geçen Azmarin kasabasının bombalanması için bir helikopter göndermesinin ardından Türk jetleri Diyarbakır'daki üsten havalandı" dedi.

Doğan Haber Ajansı, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin karşısında bulunan Azmarin kasabasının üzerinde Suriye ordusuna ait bir helikopterin görülmesi üzerine Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 savaş uçağının havalanarak bölgede sınır ihlalini önlemek için uçuş yaptığını bildirdi.

/images/100/0x0/55eac659f018fbb8f895e548

Helikopterin kasabada konuşlanan muhalifleri bombaladığı öne sürüldü. DHA'nın haberine göre, Altınözü semalarında görülen Türk savaş uçakları kısa süreli heyecan yaratırken, Suriye’ye ait helikopter gözden kayboldu.

Haberin Devamı

Suriye ordusuna ait helikopterin, muhaliflerin elinde bulunan bir tankın yerini saptamak için uçuş yapmış olabileceği de iddia edildi.

SURİYE HELİKOPTERLERİ BÖYLE  GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

İdlib kentine bağlı Azmarin ve çevresindeki kasabalar günlerdir Suriye ordusu askerleriyle Beşar Esad rejimini devirmeye çalışan isyancılar arasında büyük çatışmalara sahne oluyordu.

Kasabanın özellikle dün, düzenlenen bombardıman nedeniyle kalın bir duman bulutunun altında olduğu bildirildi. Esad güçlerinin hoparlörlerden isyancılara yaptığı teslim olun çağrılarının da Hatay’ın sınır köylerinden bile duyulabildiği ifade edildi.

Türkiye, Suriye sınırına F-16 kaldırdı

Geçtiğimiz hafta Suriye tarafından ateşlenen topların birçok kez Türkiye topraklarına isabet etmesiyle iki ülke arasında tansiyon iyice yükselmişti.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Çarşamba günü sınıra yaptığı ziyarette, topların Türkiye topraklarına düşmeye devam etmesi halinde Türkiye’nin daha sert yanıt vereceğini belirterek, “Buradayız, dimdik ayaktayız. Yapılan saldırılara karşılık verdik, devam ederse daha şiddetlisini yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM'nin Suriye tezkeresini kabul etmesinin ardından ise hükümetin Genelkurmay’a gönderdiği ‘yüksek hazırlık’ talimatı kapsamında bölgeye Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’ten yaklaşık 60 tank takviye gönderilerek, sınır boyunca en az 250 tank konuşlandırıldı. Topçu birlikleri de takviye edildi.

TANKLAR SURİYE SINIRINDA / WEB TV

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!