Türkiye Melisa için seferber oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Melisa için seferber oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 12:27

İzmir'de yılbaşı günü evlerine hırsızın, oksijen konsantratörü ve oksimetresini çaldığı yatağa bağımlı 6 yaşındaki Melisa'nın dramı, kamuoyunu ayağa kaldırdı. Ailenin acısına ortak, yaşam mücadelelerine de destek olmak isteyen çok sayıda kişi ve firma, cihaz vermek için seferber oldu. İlk aşamada İzmir'deki özel bir hastane tarafından aileye oksijen konsantratörü hediye edildi.

Haberin Devamı

İŞTE TÜRKİYE'Yİ SEFERBER EDEN MELİSA

Diyaliz makinesine bağımlı yaşayan böbrek nakli bekleyen malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı, yılbaşını kutlamak için eşi 29 yaşındaki Deniz Şanlı ve Tire İlçesi'nde geçen yıl trenin çarptığı araçta yaralanınca yatağa bağımlı halde yaşayan felçli kızı Melisa Şanlı'yı da alıp akrabalarının yanına gitti. Şanlı Ailesi, gece geç saatlerde döndükleri evlerine girdiklerinde şoke oldu. Tek katlı evlerinin kapısının zorlanıp içeri girildiğini farkeden Şaban Şanlı, hemen polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisle yapılan incelemede Şanlı'nın, nefes darlığı nedeniyle tedavisinde kullanılan, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine zimmetlenen oksijen konsantratörü, oksimetre ve bir uydu alıcısının çalındığı belirlendi. Parmak izi çalışması yapan polis, değeri 1000 TL ile 3 bin TL arasında değişen oksijen konsantratörü ve nefes ölçen, 1000 TL'ye kadar piyasada satılan oksimetreyi çalan kişi veya kişileri bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE AYAKTA
Maddi durumu iyi olmayan ailenin yaşadığı dramın duyulmasıyla vatandaşlar harekete geçti. Neredeyse her kentten, sağduyulu vatandaşlar aileye ulaşmak için seferber oldu. Kimi aileye kendi çabalarıyla ulaşırken, kimi de gazete ve televizyonları telefon yağmuruna tuttu. Aileye cihazdan vermek isteyenler içinde aynı rahatsızlığı bulunan yakınlarını kaybedince ellerindeki oksijen konsantratörü boşa çıkanlar da yer aldı. Bazı sağlık firmaları da cihazı aileye hediye etmek istedi. Bunların içindeki İzmir'de faaliyet gösteren özel bir hastane de cihazı dün gece geç saatlerde aileye hediye etti.

AİLE HEM MEMNUN HEM ŞAŞKIN
Ev ziyaretçi akınına uğrarken, yoğun ilgiden hem memmun olan hem de şaşıran Şanlı Ailesi, “Herkesden Allah razı olsun” diyerek tepkilerini dile getirdi. Ailenin, baba Şanlı'nın bugün sabah saatlerinde girdiği diyalizden çıkmasının ardından İstanbul'a gideceği öğrenildi. Ailenin, Melisa'nın tedavisini üstlenmek isteyen bir hastaneye gideceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada, İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor Mehmet Özkan da aileye ziyarette bulundu. Özkan, “Ailenin her zaman yanındayız. Verdiğimiz cihazın zimmetli olmasının önemi yok. Önemli olan Melisa'nın sağlığı. Cihaz çalındığı için zimmetten düşeriz. İstedikleri her an bizi arayabilirler, yardımlarına koşarız” dedi.

Bu arada, polisin, hırsızlığı gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için çalışmaların geniş çaplı sürdürüldüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!