Türkçesi düzgün olan kazanır

Güncelleme Tarihi:

Türkçesi düzgün olan kazanır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

SBS sorularını Hatice Yılmaz başkanlığında değerlendiren Final Dershanesi Bölüm Başkanları “Türkçe soruları uzun, İngilizce kelime bilgisi gerektiriyor, Matematik ve Sosyal Bilgiler geçen yıla göre daha zor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Uzmanların değerlendirmeleri şöyle:
Türkçe Bölüm Başkanı Oya Torpil: Geçen yılki zorlukta. 4 zorlayıcı soru var. Dikkat etmezlerse A kitapçığındaki 1, 12, 14 ve 16’ncı sorular öğrencileri zorlayabilir. Düzgün okuyan, yorum yapabilen kelime bilgisi olan bağlantıyı kurabilen ve dikkatli öğrenciler başarabilir.
Matematik Bölüm Başkanı Aydın Yılmaz: Konular müfredata uygun. Sorular geçen yılkiyle aynı zorlukta. A kitapçığı 10 ve 20’nci sorular çeldirici. Dikkat gerektiriyor. Çoğunluk yanlış yaptı. Geometri ağırlıklı bir sınav. Öncelikle okumaya dayalı sınav olduğu için serinkanlı cevap veren öğrenciler başarabilirler. Ayrıca Türkçesi düzgün olanlar kazanır.
Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Arzu Özkul: Sorular iyi hazırlanmış. Müfredata uygun, konu dağılımı iyi. A kitapçığı 11’inci soruda öğrenciler çok zorlanmış. Devletçilik ilkesinin sorgulandığı soruda adaylar “C” ve “D” seçenekleri arasında kalmış. Bu yıl ilk kez Vatandaşlık Bilgisi’nden de sorular eklenmiş.
Fen ve Teknoloji Bilgisi Bölüm Başkanı Gülizar Öztürk: Dikkat gerektiren sorular. A kitapçığında 1’inci soruda hata yapan çok olabilir. Hem bilgi, hem de anlama gerektiriyor. Adayların 6 ve 7’nci sınıf konularını da bilmesi gerekiyor. Deney soruları çok iyi hazırlanmış. 20’nci soru basit ama dikkat isteyen bir soru. “Öneriyorlar” sözcüğüne dikkat etmeyenler yanlış yapabilir.
İngilizce Bölüm Başkanı Merve Aslan: Sorular 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf konularından gelmiş. Resme bakarak soru yorumu yok. Okuduğunu anlama ile ilgili sorulara yer verilmiş. Kelime bilgisi yoğun sorular var. Adaylar diğer yıllara oranla biraz zorlanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!