Türk-Yunan savaşı

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 13:57

Türk müzisyenler, Türkçe şarkıları izinsiz olarak albümlerinde kullanan Yunan şarkıcılara tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

İşte davalar ve miktarları / Foto Galeri

Ünlüler ve gerçek meslekleri / Foto Galeri

Mustafa Sandal'ı tazminata mahkûm ettiren Yunan besteci Giorgos Theophanos, bu kez eser hırsızlığıyla suçlanıyor.

"Eleos" (Hatırla Beni) adlı şarkısını izinsiz okuduğu gerekçesiyle Mustafa Sandal'ı tazminata mahkûm ettiren Yunan besteci Giorgos Theophanos, bu kez eser hırsızlığıyla suçlanıyor. Şarkıcı Ege, "Yaz Aşkım" adlı bestesini izinsiz olarak kullanan Theophanos'a dava açtı.

Giorgos Theophanos'un, Ege'nin 1995 yılında piyasaya çıkardığı "Senden Uzak" adlı albümünde yer alan ve şarkıcıya şöhretin kapılarını aralayan "Yaz Aşkım" adlı şarkısını "Ma De Ginetai" adıyla Yunan şarkıcı Antonis Remos'a sattığı iddia edildi. Antonis Remos'un 2004 yılında çıkardığı "Mia Anopnoi" isimli albümünde Yunanca sözlerle yer alan bestenin sahibinin Giorgos Theophanos olarak gösterilmesi, bestenin asıl sahibi olduğunu söyleyen Ege'yi harekete geçirdi.

Haberin Devamı

"Bu düpedüz eser hırsızlığıdır. Giorgos Theophanos benim şarkımı almış, üstüne Yunanca sözler yazmış, altına da besteci olarak kendi isim ve imzasını atarak Antonis Remos'a satmış. Gereken cezayı mahkeme verecek" diyen Ege, avukatı aracılığıyla 1 milyon YTL'lik dava açtığını söyledi. Ege'nin avukatı Aydın Kurban ise Türkiye'de Giorgos Theophanos'un temsilcisi olan, Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun sahibi olduğu End Uluslararası Yapım Şirketi, 'da ise Giorgos Theophanos aleyhinde hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

DİĞER HABERLER

  

  

  



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!