Türk oldukları için öldüler

Güncelleme Tarihi:

Türk oldukları için öldüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 00:44

Emekli büyükelçiler terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen diplomat arkadaşları için İzmir’de bir araya gelirken, meslektaşlarının ABD’den Avustralya’ya kadar sadece Türk oldukları için öldürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

1915 olayları yıldönümünün ardından İzmir’de toplanan emekli büyükelçiler, teröre şehit verdikleri diplomat arkadaşlarını andı. Yurtdışında görev başındayken Ermeni terör örgütü ASALA’nın hain saldırılarında hayatını kaybeden diplomat ve elçilik görevlileri anısına 2008’de Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Diplomatlar Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene 1984’te Viyana Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri iken ASALA üyesi teröristlerin aracına bombalı saldırısında şehit olan Erdoğan Özen’in kardeşi eski CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, emekli büyükelçiler Nuri Yıldırım, Umur Apaydın, Pulat Tacar, Önder Azar, Ümit Pamir, Süha Umar ve Elçin Demir’in yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, “Şehit diplomatlarımız uzun bir eğitim, zorlu bir deneyim ve sağlam bir yurtseverlikle Türkiye’yi dünyada temsil ettiler. Alçakça, haince, insanlıktan, ahlaktan ve vicdandan yoksun güçler ve maşaları tarafından katledildiler. Diplomatlarımıza yapılmış saldırıları unutmuyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek de konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizi temsil ederken hain terör saldırılarında görevleri başında katledilen şehit diplomatlarımızı minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz. Onların cesurca yaptıkları görevler yıllar geçse de unutulmayacaktır. Yurtdışında görev yapmanın en zor olduğu günlerde tehditlere aldırmadan cesaret, fedakârlık ve yüksek özgüvenle görevlerine gösterdikleri bağlılık her zaman yolumuzu aydınlatacaktır.” 

ŞIMARIK MONŞER DEĞİLİZ
Emekli Büyükelçi Metin Kuştaloğlu, büyükelçilerin düşünüldüğü gibi ‘galadan galaya koşmadığını’ vurgulayıp şöyle konuştu: “Diplomatların görevlerini yaparken karşılaştıkları çetin güçlükler yurtiçinde pek bilinmez. Ne kadar özveriyle çalıştıklarını ve vatanseverliklerini anlatmaya gerek yoktur. Zannedildiği gibi galadan galaya, kokteylden kokteyle koşan şımarık monşerden değillerdir. Hiçbir devletin dış ülkelerdeki personeli benzer bir teröre maruz kalmamıştır. Global ölçülerdeki bu kıyım, ABD’den Avusturalya’ya kadar, Avrupa içindeki önemli merkezler de dahil olmak üzere değerli meslektaşlarımızı ve bazı yerlerde sadece Türk oldukları için başka yurttaşlarımızı yok etmiştir.”                        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!