Türk işadamına Arnavut tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamına Arnavut tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bisküvi ihracatçısı genç işadamı, Arnavutluk'ta mafyanın eline düştü. Mafya, rehin işadamını bırakmak için bir TIR dolusu bisküvi istiyor.

Arnavutluk'a bisküvi ihraç eden 28 yaşındaki işadamı Sadık Aydın Şahin, alacaklarını tahsil için gittiği bu ülkede önce mafya tarafından rehin alındı. Daha sonra sahte pasaport taşıdığı gerekçesiyle tutuklanan Şahin cezaevine kondu. Fikriye Şahin, eşinin Arnavut ortakları tarafından tuzağa düşürüldüğünü söyledi. Eşinin, yaklaşık 5 yıl önce Arnavut Genzi Dibra ve kardeşi Edward Dibra ile ortak olduğunu belirten Fikriye Şahin, ‘‘İşleri çok iyiydi. Ortakları kocama Arnavutluk pasaportu da çıkartmıştı. Ortaklarımız bize 55 bin dolar borçlandılar. Eşim de onların Türkiye'de bulunan 3 TIR'ına mahkeme kararı ile el koydurdu’’ dedi.

İki hafta oldu

Kocasının 15 gün önce Arnavutluk'a gittiğini belirten genç kadın, daha sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: ‘‘Arnavutluk'a gider gitmez ortakları mafya vasıtasıyla eşimi rehin alıp BMW otomobiline el koymuşlar. Bize telefon açıp 80 bin dolar istediler. Pazarlık sonucu 10 bin dolara anlaştık ve parayı bankaya yatırdım. Ortakları parayı aldıktan sonra eşimi havalimanına yakın bir yerde bırakmışlar. Daha sonra, polise ihbar edip kocamı sahte pasaport kullanıyor diye yakalatmışlar. Şu anda eşim Arnavut makamlarınca gözaltında tutuluyor.’’

Pazarlık yaptılar

Hükümetten yardım isteyen Fikriye Şahin endişe içinde beklerken telefonla evi arayan Edward Dibra, Sadık Aydın Şahin'in eniştesi Fahrettin Ordu ile pazarlık yaptı. Dibra, işadamını serbest bıraktırabileceklerini söyleyerek ‘‘Bunun karşılığında bize bir TIR dolusu bisküvi gönderin’’ teklifinde bulundu. Fahrettin Ordu da, ‘‘Kayınbiraderimi uçağa bindirin. İstanbul'a hareket ettiğini haber verdiği anda bir TIR bisküviyi yola çıkaralım’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!