Türk doktorun uluslararası başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk doktorun uluslararası başarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 11:01

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Songu, “Orta Kulak Basıncının Düzenlenmesinin Nöronal Kontrol Mekanizmaları” başlıklı çalışmasıyla, dünyadaki en itibarlı kulak-burun-boğaz topluluğu ödülü olan Politzer Ödülünü aldı.

Songu,  Antalya'da düzenlenen Uluslararası Kolesteatom ve Kulak Cerrahisi Kongresinde sunduğu çalışmanın, Politzer Derneği tarafından verilen “En İyi Klinik Çalışma Ödülü”ne layık görüldüğünü anlattı.
2005 yılında Fransa'da yürüttüğü araştırmalarla başladığı çalışmasını, Prof. Dr. Asım Aslan'ın desteğiyle Türkiye'de tamamladığını ifade eden Opr. Dr. Songu, “Çalışmanın amacı, orta kulak hastalıklarının nedenini irdelemek. Çalışmalarım sayesinde Türkiye'nin adını kulak-burun-boğaz camiasında ön plana çıkarmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Orta kulak rahatsızlıklarının tedavisinin, cerrahi müdahaleyle mümkün olduğuna dikkati çeken Opr. Dr. Songu, şöyle konuştu:  

“Bu cerrahinin bir çok komplikasyonları mevcut. Sonuçları çok travmatik olabilen bir hastalığın özüne inmek lazım. Orta kulak rahatsızlıklarının, sinirsel mekanizmalarla, sinir iletiminindeki bozukluklarla oluştuğu düşünülüyor. Ancak bu görüşü destekleyen hayvanların incelendiği çalışmalar olmasına rağmen, bizim çalışmamız insan incelenerek yapılan ilk çalışma. Bu yüzden kıymetli bulundu ve ödüle değer görüldü. Çalışmalarımız sonucunda akut ve kronik kulak hastalıklarının gelişiminde önemli rol oynayan orta kulak havalanmasındaki bozuklukların çözümüne bir adım daha yaklaşmış olduk. Dört yıllık emeğimizin eseri olan, Politzer Derneği Başkanı Jacques Magnan'ın elinden aldığım bu ödül, bizi çok mutlu etti. Umarım bu alandaki çalışmalarımızı ilerletebiliriz.”

Opr. Dr. Songu, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Vedide Tavlı'nın desteğiyle kulak-burun-boğaz alanında daha ileri çalışmalar yapacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
Kulak cerrahisinin öncülerinden olan Adam Politzer adına kurulan Politzer Derneği, dünyanın en eski ve itibarlı kulak-burun-boğaz topluluğu olarak biliniyor. Derneğin ödülü de bu alanda yapılan önemli çalışmalara veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!