Tunceli'de 2 polis şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide 2 polis şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 09:35

Tunceli'de PKK’lı teröristler tarafından yola yerleştirilen bomba ile hayatını kaybeden özel harekatçı polis memuru Abdulgafur Erkan'ın, 11 yıl önce Erzurum'da ağır yaralandığı ve öldü sanılarak morga konulacakken son anda yaşadığı anlaşılarak kurtarıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tunceli kent merkezinde Özel Harekat Şubesi'ne ait kontrol noktası yakınında PKK’lı teröristler tarafından yola yerleştirilen bomba, polisleri taşıyan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda 2 Özel Hareket polisi şehit oldu, 1 polis yaralandı. Şehitlerden Recep Tokur'un 20 gün önce Tunceli'de göreve başladığı, Hatay'a tayini çıkan Abdul Gaffar Erkan'ın 10 gün sonra Tunceli'den ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi.

Polis memuru Abdulgafur Erkan'ın, 11 yıl önce Erzurum'da görev yaparken teröristlerle girdiği silahlı çatışmadan ağır yaralandığı öğrenildi. Amca Ali Erkan ise 2 çocuk babası olan yeğeninin, 1995 yılında ağır yaralandığını söyledi. Uzun süre hastanede tedavi gören yeğeninin daha sonra sağlığına kavuştuğunu ifade eden Erkan, “O dönem üzülmesin diye Abdulgafur'un yaralandığını annesine hemen haber vermemiştik. Annesi, oğlunun yaralandığını aylar sonra öğrenmişti. Ancak bu kez ölüm haberini vermek zorunda kaldık. Yüreğimiz yanıyor, çok üzgünüz” dedi.

Özel Harekatçı polisler, şehit arkadaşları Abdul Gaffar Erkan'ın 1995'te de Erzurum'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandığını ve öldüğü sanılarak morga konulmak istendiğini, ancak son anda yaşadığı farkedilerek kurtarıldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

UZAKTAN KUMANDALI MAYIN

PKK'lı teröristler kentin Esentepe Mahallesi'nde bulunan Özel Harekat Polis kontrol noktasının 500 metre yakınında yola uzaktan kumandalı bomba yerleştirdi. Bu sabah saat 08.45 sıralarında nöbet değişimi yapan Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı personel taşıyıcının geçişi sırasında teröristler bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda, polis memurları 33 yaşındaki Recep Tokur ve 40 yaşındaki Abdul Gaffar Erkan şehit oldu, polis memuru Metin Bolat da yaralandı. Yaralı polis Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bolat'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Tunceli Valisi Mustafa Erkal olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisler, olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Kentte geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

TÖRENDE GÖZYAŞI

Tunceli Polisevi'nde şehit polis memurları Abdul Gaffar Erkan ve Recep Tokur için düzenlenen törene, Vali Mustafa Erkal, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Tosun, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Çevikbaş, Tunceli Milletvekilleri Sinan Yerlikaya ve Hasan Güyüldar ile Belediye Başkan Vekili Mustafa Taşkale ile birlikte çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tunceli Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Fatih İnal, şehitlerin görevlerine giderken kahpe bir pusu sonucu şehit olduğunu belirterek, “Herkes şuna inansın; Bu azılı katilleri er geç yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Şehitlerimiz rahat uyusun, bizler arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Hainler gerekli cevabı kısa sürede alacak” dedi.

Haberin Devamı

Tunceli Valisi Mustafa Erkal ise, 20 yıldır Türkiye’ye karşı adını doğru dürüst koyulamayan savaş hali yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle dedi:

“Aynı Allah'a ve Peygambere inanan, aynı ülkede yaşanan ve birbirlerine bağlı olan insanlar bölünmek ve topraklar parçalanmak isteniyor. Adını doğru dürüst koymadığımızı söyledim. Çünkü karşımızda bir cephe yok, bir ülke yok, uluslararası bir organizasyonla aradaki piyonlar kullanılarak silahlı propaganda adını verdikleri faaliyetlerle bu savaşı yürütmeye çalışıyorlar. Uzun yıllar yaptıkları propgandaya rağmen yurdumuzun Doğusundaki ve batısındaki insanlar bunların tahriklerine ve korkularına boyun eğmediler. Terör örgütü bundan sonrada hakkettiği cevabı kısa sürede alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Haberin Devamı

MERAK ETMESİN HAİNLER, OĞLUM YETİŞİYOR”

Tören sırasında şehit Recep Tokur’un eşi Meryem Tokur ağıtlar yakarken, kadın polis memurları tarafından zorlukla telkin edildi. Tören sonrası arabaya bindirilen Meryem Tokur, yeni doğan bebeğini göstererek “Merek etmesin hainler, oğlum yetişiyor. Babasının yerine gelecek onlara gerekli cevabı verecek” diyerek haykırdı.

Törenin ardından Özel Harekat polisleri, arkadaşlarının bayrağa sarılı tabutlarını tekbir getirerek ambulansa taşıdı. Helikopterle Malatya götürülen şehitlerden Abdulgaffur Erkan'ın cenazesi memleketi Şanlıurfa'ya, Recep Tokur'un cenazesi de Samsun'a gönderildi.

20 GÜN ÖNCE TUNCELİ'YE GİTMİŞTİ

Haberin Devamı

Kendisi gibi Özel Harekat polisi olan kardeşi 31 yaşındaki Serdar Tokur ile Ağrı'da birlikte görev yapan 33 yaşındaki Recep Tokur'un Tunceli'ye 20 gün önce tayin edildiği belirtildi. Tokur’un şehit olduğu haberi Samsun’un Bafra İlçesi Kolay Beldesi’nde oturan ailesini yasa boğdu.

Oğlunun şehit edildiğini gelini 30 yaşındaki Meryem Tokur’dan öğrenen anne 51 yaşındaki Ayşe Tokur ile baba 52 yaşındaki Yusuf Tokur şoke oldu. Anne Ayşe Tokur'un feryatlarını duyan belde halkı evine akın etti.

Şehit oğlu Recep Tokur’un 14 yıllık Özel Harekat polisi olduğunu, 7 yaşında Hilal adlı kızı ve 4 aylık Muhammet Oğuz adlı oğlu olduğunu söyleyen baba Yusuf Tokur, gözyaşlarına boğuldu.

Yusuf Tokur, “Kendisiyle 3 gün önce telefonla konuşmuştum. ‘Baba daha evin eşyalarını dahi yerleştiremedik’ diyordu. Tayin izni için oğlum 15 gün bizimle birlikte kaldı. Bana 5 yıldır Ağrı’da kaldıktan sonra gönüllü olarak tayin istediğini ve sonrasında Tunceli’ye tayini çıktığını söyledi. 2 yıl burada kaldıktan sonra Batı bölgesindeki bir ile tayin olacağını, böylece çocukları için daha iyi olacağını belirtmişti. Ancak bu olmadı” dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan da acı haber üzerine beldeye gelerek aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehit polisin cenazesinin yarın Kolay Beldesi’nde toprağa verileceği belirtildi.

TAYİNİ HATAY'A ÇIKMIŞTI

Tayini Hatay'a çıkan evli ve 2 çocuk babasız 40 yaşındaki polis memuru Abdul Gaffar Erkan’ın ise geçtiğimiz günlerde Hatay'a giderek ev kiraladığı ve 10 gün sonra Tunceli'den ayrılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Meydan Mahallesi'nde oturan yakınları Tunceli'den gelen haberle yasa boğuldu. Şehit Erkan’ın geçtiğimiz günlerde tayin edildiği Hatay’a giderek ev kiraladığı ve dönüşte Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi'ndeki yakınlarını ziyaret ederek hasret giderdiği ortaya çıktı.

Abdul Gaffar Erkan’ın gözü yaşlı amcası Ali Erkan, yeğeninin sanki başına geleceği hissetmiş gibi son gelişinde durgun ve düşünceli olduğunu söyledi. Amca Erkan, “Yeğenim mesleğini seviyordu. ‘Bir gün şehit olursam arkamda kalanların feryadını, figanını kimseye göstermeyin ve düşmanlarımı daha da sevindirmeyin’ derdi. Son gelişinde burada bir hafta kaldı. Hatay’da ev bile tutmuştu. Tunceli’ye dönüp kısa bir süre sonra ilişiğini keserek şark hizmetini tamamlayacaktı. Ama kader onu son günlerinde orada yakaladı” dedi.

Yakınları, şehidin Erzurum'da 1995 yılında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandığını doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!