Tuncay Özkan gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Özkan gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2008 07:33

Gazeteci Tuncay Özkan, “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Özkan'ın Bebek'teki evinde sabah 6.30'da başlayan polis araması yaklaşık 8 saat sürdü. Özkan, kelepçesiz olarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özkan'ın eski avukatı CHP'li Şahin Mengü, Özkan'ın sabah 06.30 sıralarında kendisini aradığını ''Ağabey beni gözaltına alıyorlar. Evde arama var'' dediğini bu esnada telefonun kesildiğini söyledi.

Haberin Devamı

POLİS, TUNCAY ÖZKAN'IN EVİNDE ARAMA YAPIYOR / FOTO GALERİ

ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTILAR / FOTO GALERİ

09.00

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şu anda Özkan'ın Bebek Cevdet Paşa Caddesi'ndeki evinde arama yapıyor.

09.20

Biraz önce Tuncay Özkan'ın avukatı da eve geldi.

Özkan'ın evine sabaha karşı gelen polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Tuncay Özkan halen evde..

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/capan_gurbus.gif09.45

Özkan'ın evindeki arama hala devam ediyor. Bu arada bir grup Özkan'a destek vermek amacıyla evinin önüne geldi ve beklemeye başladı. Özkan'ın evinin önünde 5 polis bekliyor.

10.20

Özkan'ın evindeki arama hala sürüyor.

Haberin Devamı

10.55

Arama sırasında, ellerinde Türk bayrakları olan ve “Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu” üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 20 kişilik bir grup, “Hepimiz Tuncay'ız”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganları attı.

Polis yetkilileri, Özkan hakkında gözaltına alma kararı alındığını ve soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslerdeki operasyon ve aramaların sürdüğünü ifade etti.

11.40

Tuncay Özkan'ın Bebek'teki evindeki arama sürüyor. Özkan'ı destekleyenler ellerindeki Türk bayraklarını ve Özkan'ın resminin bulunduğu dövizleri apartmanın girişindeki duvara astılar.

12.25

Sabah erken saatlerde başlayan arama devam ediyor.

13.20

7 saattir süren arama hala devam ediyor. Özkan'ı destekleyenlerin sayısı artıyor. Yaklaşık 50 kişilik grup Özkan lehine sloganlar atıyor.

14.30

Şu saatlerde Özkan'ın evinin önünde bir hareketlilik yaşanıyor. Evin içinde arama yapan polislerin bir kısmı dışarıya çıktı ve evin önünde güvenlik önlemleri alıyor. Özkan'ı destekleyenler kapı önünden uzaklaştırılıyor. Şu an kapının önünde yaklaşık 15 polis bekliyor. Hareketlilikten arama işlemlerinin sona ermek üzere olduğu ve Özkan'ın çıkarılacağı anlaşılıyor.

14.50

Özkan'ın evinden poşetler içinde dosyalar çıkarıldı ve polis otosuna konuldu. Dosyaların çıkarıldığı sırada dışarıda bekleyen vatandaşlar da polise tepki gösterdi.

Haberin Devamı

15.15

Özkan'ın evndeki arama sona erdi. Tuncay Özkan, siyah renk sivil bir polis aracına bindirildi ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özkan'ın ellerine kelepçe takılmadı. Özkan'ın çıkarken dışarda bekleyen vatandaşlara gülümsediği ve el salladığı görüldü. Özkan'ın çıkışı sırada polis ekipleri de etrafına adeta etten duvar ördü. Özkan'ın evden çıkışı sırasında destekçileri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

'EVDE ARAMA VAR AĞABEY'

Tuncay Özkan'ın eski avukatı CHP milletvekili Şahin Mengü, Özkan'ın sabah saatlerinde kendisini telefonla aradığını anlatarak, “Sabah beni aradı. Saat 06.30 gibi. 'Ağabey beni gözaltına alıyorlar. Evde arama var' dedi” diye konuştu. Mengü, Özkan'ın polisin evini aradığını söyledikten sonra telefon bağlantısının kesildiğini belirtti. Mengü, eve bir avukatlarını gönderdiklerini de ifade etti.

Haberin Devamı

Milletvekili olmadan önce Özkan'ın avukatlığını yaptığını söyleyen Mengü, Özkan'ın ciddi sağlık sorunları olduğunu, devamlı yüksek olan kolesterolünün doktor takibinde olduğunu ifade etti.

 

BİZ TV'DE DE ARAMA VAR 

Polis “Ergenekon” soruşturması kapsamında Kağıthane'deki Biz TV'de arama yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren başlatılan operasyonlar çerçevesinde, her iki şubeye bağlı ekipler Kağıtıhane Gültepe Talatpaşa Caddesi'nde yer alan bir iş merkezinin 4. katındaki Biz Tv'ye geldi. Ekipler, daha sonra içerideki çalışanları dışarı çıkartarak arama başlattı.

Arama sırasında, binanın dışında bekleyen bazı çalışanlar, Biz TV'nin gazeteci Tuncay Özkan tarafından “Busines Chanel”in yerine açıldığını ve uydudan yayın yaptığını ifade ettiler.

Haberin Devamı

GAZETECİ ADNAN BULUT İZMİR'DE GÖZALTINA ALINDI

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, İzmir'de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir Alsancak'ta bir otelde kalan Bulut'u gözaltına aldı.

Hastaneden doktor raporu alındıktan sonra Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen Bulut, polis eşliğinde uçakla İstanbul'a götürüldü.

ERGENEKON'DA 16 GÖZALTI

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 16 kişinin gözaltına  alındığı bildirildi. Ankara'da bir doktor, emekli savcı ve bir emekli emniyet müdürünün gözaltına alındığı belirtiliyor. İstanbul'da gözaltına alınanlar arasında Kanaltürk televizyonunun eski spikerlerinden Duygu Dikmenoğlu'nun da bulunduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Özkan'ın doktoru da gözaltında

 

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara’da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Dr. Mesut Özcan, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Dr. Mesut Özcan, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı" dedi.

 

Kalp cerrahı olduğunu söyleyen Mesut Özcan’ın, İstanbul’da evindeki arama devam eden gazeteci Tuncay Özkan’ın doktoru olduğu öğrenildi. Bu arada, Ankara’da gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen Mahir Akkar’ın "adli bilirkişilik" yaptığı belirtildi. Mahir Akkar, Adli Tıp’tan çıkışında gazetecilere "Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu.

 

DGM'NİN ÜNLÜ ASKERİ SAVCISI DA GÖZALTINDA

Ergenekon Operasyonu kapsamında Ankara'da 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri, eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin ünlü savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren oldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan, Kanaltürk eski Haber Müdürü Adnan Bulut ile İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın ardından Ankara'da önemli isimler gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı emriyle bu sabah eski Ankara DGM Savcısı Emekli Albay Tanju Güvendiren, Kardiolog Doktor Mesut Özcan, Adli Sicil Memuru Mahir Akkar ve emekli polis memuru Hasan Kılıçarslan polis tarafından gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde de arama yapan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadelerinin alınması için İstanbul'a gönderileceklerini bildirdiler. Gözaltına alınanlardan emekli Albay Tanju Güvendiren Askeri Yargıtay Onursal Üyesi, Ankara DGM'de çalıştığı dönemde terör örgütlerine yönelik ciddi kararlara imza attığı için özel olarak korunuyordu. 

Güvendiren: Yasa yok laiklik karşıtları serbest

 

1998'de o zaman Ankara DGM Yedek Hakimi olarak görev yapan Yarbay Tanju Güvendiren, Necmettin Erbakan'ın kader arkadaşları, RP eski milletvekilleri ve Milli Gençlik Vakfı yöneticilerinin TCK'nın 146'ncı maddesindeki, ‘Anayasal düzeni bozma’ suçundan gıyabi tutuklama taleplerini reddederken, 163'üncü madde eleştirisi yapmıştı. Güvendiren madde ismi vermeden, ‘Laik cumhuriyete yönelik yasal düzenlemenin bulunmaması’ nedeniyle sanıkların suçlarının tartışmasız ortada olmasına rağmen, tutuklama kararı verilemediğini kaydetmişti.

ADNAN BULUT İSTANBUL'A GETİRİLDİ

“Ergenekon” soruşturması kapsamında İzmir'de gözaltına alınan Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü Adnan Bulut, uçakla İstanbul'a getirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen Bulut, daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Adnan Bulut, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından sorgu ve işlemlerinin yapılması amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

Bulut'un yanı sıra soruşturmaya ilişkin gözaltına alındığı belirtilen Hüseyin Nazlıkul da aynı hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Bebek Cevdetpaşa Caddesi'nde bulunan evinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Özkan, bir polis aracıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Ellerinde kelepçe olmadığı gözlenen Özkan, bu hastanedeki sağlık kontrolünün ardından bir polis aracına bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. Emniyete garaj kapısından alınan Özkan, daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıkartıldı.

Tuncay Özkan, hastaneye getirilişi sırasında neden gözaltına alındığını soran gazetecilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk adını söyleyerek, “faşizm” yanıtını verdi. Bir başka soru üzerine de “polislerin evindeki her yeri aradığını” ifade eden Özkan, hastaneden çıktıktan sonra bindirildiği polis aracında da yüksek sesle “faşizm” diye bağırdı. Özkan, emniyete girerken de basın mensuplarına, “Gazetecilik yapılmasını engellemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!