Tüm Türkiye’ye 100. yılda ortak payda çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Tüm Türkiye’ye 100. yılda ortak payda çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu Komutanlığı’nın Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan “Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle 85 milyon olarak büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirelim istiyoruz. Her konuda aynı düşünmesek dahi aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün önce Tuzla’da Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde bahriyelilerin sevincine ortak oldu, ardından Hava Harp Okulu Komutanlığı törenine katıldı. Erdoğan, bu iki törendeki konuşmalarında özetle şunları söyledi: “Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümünün hemen ertesinde bu gurur günümüzde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle bir kez daha Türk milletinin hürriyet sevdasının timsali olan Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

Tüm Türkiye’ye 100. yılda ortak payda çağrısı

Deniz Harp Okulu’ndaki törene Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı.

Haberin Devamı

AYNI YÖNE BAKABİLMELİYİZ

Toplu vuran yürekleri hiçbir topun tankın, silahın sindiremeyeceğini, son olarak 15 Temmuz’da hep beraber bir kez daha gördük. Cumhuriyetimizin 100’üncü dönümünü vesile kılmak suretiyle 85 milyon olarak büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirelim istiyoruz. Her konuda aynı düşünmesek, aynı görüşleri paylaşmasak dahi aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz. Kökenimiz, hayat tarzımız, ideolojilerimiz farklı olsa da Türkiye olarak özellikle ortak paydada buluşabilmeliyiz. Ayrılıklarımızı derinleştirmek yerine müştereklerimizi çoğaltabilmeliyiz. Dün gece milletimizin takdirine sunduğumuz 100’üncü yıl marşımız bu yönde atılmış adımlardan biriydi.

DEVLETİN TEMEL KURUMLARI ARTIK SADECE KENDİ İŞİNİ YAPIYOR

Geçmişte hem demokrasimize hem de ordumuzun imajına ve disiplinine zarar veren sıkıntılı durumlarla karşılaşmıştık. Bunların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık, alıyoruz ve Türkiye’nin ne 27 Mayıs, ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de 15 Temmuz benzeri vakalara tahammülü yoktur. Vatana hizmet görevini en iyi şekilde yaparak olur. Bu anlayışın kök salmasıyla birlikte devlet kurumlarının artık başarılarıyla gündeme geldiğini görüyoruz. Devletin temel kurumları artık sadece işini yapıyor, belli odaklara ve yapılara değil 85 milyonun tamamına hizmet ediyor. Bu kutlu mücadelemizde savaş gemilerimizin en tepe noktasında mahfuz olan mukaddes kitabımız sizlere yol gösterecektir.”

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’ye 100. yılda ortak payda çağrısı

Erdoğan Deniz Harp Okulu mezunlarına diplomalarını vererek kutladı.

TÜRKİYE HAMLELERİYLE KENDİNDEN SÖZ ETTİRİYOR

Erdoğan Türkiye’nin tüm dünyada öne çıkan rolünü şöyle anlattı: “Rusya, Ukrayna arasında patlak veren çatışmalarla birlikte tüm insanlığın gözü adeta Karadeniz’e çevrildi. Akdeniz küresel ticarette oynadığı kritik rolün yanı sıra barındırdığı enerji kaynaklarıyla öne çıkıyor.   Kaosun ve belirsizliğin arttığı bir denklemde Türkiye askeri, diplomatik, ekonomik ve siyasi hamleleriyle kendinden söz ettirmektedir. Artık milli savunmamız, savunma sanayimiz özellikle bundan 20 yıl önce yüzde 20 itibarıyla yerliyken bugün yüzde 80 yerli hale gelmiştir.

Haberin Devamı

SAVUNMADA YENİ BİR LİGE YÜKSELDİK

Silahlı silahsız insansız hava araçlarındaki üstünlüğümüzü zaten herkes kabul ediyor. Savaş gemisi teknolojisinde de kendi gemisini tasarlayan, geliştiren, inşa ve idame edebilen 10 ülkeden biriyiz. Nisan ayında hizmete aldığımız donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu’yla bu alanda yeni bir lige yükseldik. Bayraktar TB3, SİHA, Kızılelma ve Hürjet hafif taarruz uçağımızın iniş kalkış yapabileceği bir SİHA gemisine sahip olduk. TCG Anadolu sayesinde tabur büyüklüğünde bir kuvveti, ana üst desteği ihtiyacı olmadan Ege, Akdeniz ve Karadeniz’deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz.”

Tüm Türkiye’ye 100. yılda ortak payda çağrısı

Haberin Devamı

YENİ ŞAN VE ŞEREFLER

Erdoğan, Hava Harp Okulu konuşmasında “Türkiye Yüzyılı ile ecdada yakışır yeni şan ve şerefleri milletimize kazandırma gayreti içerisindeyiz” dedi.

OYUN BOZAN ÜLKEYİZ

Erdoğan konuşmasında “Sadece oyun kuran değil gerektiğinde aleyhimize olan oyunları da bozan bir ülkeyiz” mesajı verdi: “Tüm tehditlere rağmen Suriye’nin kuzeyinde terör devleti heveslerini kursaklarda bıraktık. Teröristleri inlerinde inim inim inlettik. Libya’nın meşru hükümetine destek vererek hem bölünmesinin önüne geçtik hem de Akdeniz’deki haklarımızı garanti altına aldık. Can Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde yardımına koştuk. Ege’ye yönelik mütecaviz eylemler karşısında sergilediğimiz tavır zaten biliniyor. Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin Doğu Akdeniz’deki hakkını sonuna kadar savunuyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!