Tükenmekte olan nesiller Türkiye'de can buluyor

Güncelleme Tarihi:

Tükenmekte olan nesiller Türkiyede can buluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 12:09

Nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan sürüngen türleri, Antalya'daki Ekopark'ta çoğaltılıyor.

Haberin Devamı

 

Fotoğraflar için tıklayın!

Küresel ısınma ve insanların yaşam ortamlarını tahrip etmesi nedeniyle nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan sürüngen türleri, anavatanlarından getirildikleri Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Ekopark'ta çoğalıyorlar. Yavrular, vahşi doğada mücadele edebilecek yeteneğe ulaştırıldıktan sonra, anavatanlarına gönderilerek, yaşam alanlarına bırakılıyor.
Dünyada ve Türkiye'de soyları tükenmekte olan onbinlerce bitki ve hayvan türünün anısına Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde 12 yıllık mücadele sonucu kurulan Ekopark, canlı türleri için yeni bir umut oldu. Parkın kurulduğu 50 dönüm arazi, çok sayıda şifalı bitki, kaktüs aileleri ve egzotik ağaçlardan oluşan flora dokusu, çok çeşitli yılan, iguana, dev kertenkele, kaplumbağa ve amfibi türlerine doğal yaşam alanı oluşturuyor.
Küresel ısınma ve insanların doğadaki tahribatı nedeniyle nesilleri tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan dünyanın her kıtasından sürüngen türleri, anavatanlarından getirildikleri Ekopark'ta çoğalıyorlar. Yavrular, vahşi doğada yaşam mücadelesi verebilecek yeteneğe ulaştırıldıktan sonra anavatanlarına gönderilerek, yaşam alanlarına bırakılıyor.
Afrika'da hala bazı kabilelerin tanrı olarak kabul ettiği kara mamba, Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın intihar etmek için kullandığı mayahaya kobrası, 180 kilo ağırlığındaki boğa yılanı ve Güney Amerika'nın en güzel canlısı olarak kabul edilen iguanaların bulunduğu ekopark, nesilleri tükenmekte olan 30 safkan timsahı ağırlamaya hazırlanıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!