Tramvayın altından mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Tramvayın altından mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 16:30

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan hafif raylı sistemin test sürüşü sırasında tramvayın altında kalan 36 yaşındaki Elif Beyza Çelik yaralandı. Tramvayın altında ölüm kalım savaşı verirken kurtarılan genç kadın kazayı mucize eseri kırıklarla atlattı. Yurttaşlar, belediyeyi ihmalle suçladı.

Haberin Devamı

TRAMVAYIN ALTINDA CAN PAZARI

Kaza, ismi öğrenilenemeyen kadın makinistin kullandığı tramvayın Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Beyza Çelik'e çarpmasıyla meydana geldi. Tramvayın altında kalan ve bir süre sürüklenen genç kadın, çevreden yetişenler tarafından kurtarılmaya çalışıldı, ancak bunda başarılı olunamadı. Bunun üzerine olay yerine itfaiye çağrıldı.

ÇOCUKLARIM NEREDE GÖZYAŞLARI

İtfaiye ve sağlık görevlilerinin yaklaşık yarım saatlik mücadelesi sonucu genç kadın tramvayın altından çıkarılarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölümcül bir kazayı mucizevi bir şekilde yaralı olarak atlatan genç kadının vücudunda kırık ve ezilmeler olduğu açıklandı. Tramvayı kullanan kadın makinist ise arkadaşları tarafından gazetecilerin görüntü almasını engellemek için yüzü kapatılarak araçtan indirilerek polis merkezine götürüldü.

Haberin Devamı

Kazada yaralanan Elif Beyza Çelik'in yanında bulunan iki çocuğun annesi olduğu belirtilen komşusu bir kadın ise ve olayı haber alır almaz koşarak kaza yerine geldi. "Çocuklarım nerede?" diye bağırarak ağlayan genç kadın, kazada komşusundan başka yaralanan olmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı. Olay yerinde inceleme yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, kazaya uğrayan kadının yaya geçidini kullanmadığı için kazanın meydana geldiğini ileri sürdü.

"KAZA 'GELİYORUM' DEDİ"

Kazaya tepki gösteren semt sakinleri ise, Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı. Birkaç günden buyana devam eden test sürüşlerinde zabıtaların tramvayın önünde 'Eskortluk' yaptığını belirterek şunları söyledi: "Böyle tramvay mı sefer yaparmış? Bu kaza aslında 'Geliyorum' diyen bir kaza. Çünkü, şuan kaza olan yer tam insanların yoğun olarak kullandığı bir kafe ile botanik bahçesinin geçiş yeri. İddia edilen yaya geçidi ise buraya çok uzak. Gerekle tedbirler alınmadan, yeterli sinyalizasyon sistemi kurulmadan seferler başlarsa olacağı buydu. Daha tek tramvayla ve son derece düşük süratli olarak giderken yapılan test sürüşünde böyle bir kaza meydana geldi. Eğer, karşılıklı seferler bu altyapıyla yapılırsa burada hergün kaza olur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!