The Financial Times: Türkiye'de Kuran ya da kılıç tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

The Financial Times: Türkiyede Kuran ya da kılıç tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

İş çevrelerinin güçlü sesi İngiliz ‘The Financial Times’ Gazetesi Türkiye'deki yeni hükümet arayışlarıyla ilgili haber-yorumunda ‘‘Politikacılar doğru yolu göremezlerse, bundan sonraki hükümetin başına bir islamcı veya askeri üniformalı bir kişinin geçme tehlikesi var’’ yorumunda bulundu.

‘Kuran ve Kılıç’ başlıklı yazıda istikrarlı bir hükümet kurulup kurulamayacağına değinen gazete, 56'ncı hükümetini kurmaya hazırlanan Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkat çekti. Gazete ‘‘Bu kez politikacılar akıllarını başlarına toplamazlarsa, bundan sonra gelecek hükümetin başında bir İslamcı veya askeri üniformalı bir kişinin olma tehlikesi var’’ dedi.

İngiliz gazetesi, 74 yaşındaki Demirel'in hükümeti kurma görevini ömürboyu rakibi 73 yaşındaki Bülent Ecevit'e verme kararını değerlendirirken de, ‘‘Sanıyoruz Demirel, Ecevit'in 1978'de kurduğu koalisyon hükümetini yererken söylediği ‘Kendinizi hükümet ilan edebilirsiniz ama hiçbir zaman iktidar olamazsınız' şeklindeki sözlerinin şimdi gelip kendisini taciz etmeyeceğini umuyor’’ yorumunu yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!