Test ediliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Test ediliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 07:00

Katar’da Doha Forum 2022’nin “Stratejik İttifakların Gelişen Görünümü” başlıklı panelinde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Rusya ve Ukrayna savaşı, Türkiye’yi ve Türkiye’nin NATO üyeliğini nasıl etkiler?” sorusuna yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Tarihsel olarak devletler, tehditlere karşı emniyet ve güvenliklerini daha iyi sağlamak için ittifaklar içinde yer almayı seçmiştir. Bu arada, güvenlik koşulları hızla değişiyor, bu nedenle bir ittifakın değişen güvenlik koşullarına uyarlanması elzemdir. Bugün daha istikrarsız ve öngörülemeyen bir güvenlik ortamına girdik. Şu anda geleneksel tehditlere ek olarak yeni hibrit tehditlerle test ediliyoruz. Geleneksel devletler arası tehditleri biliyoruz. Şimdi ayrıca terörizm, aşırılıkçı ideolojiler, başarısız devletler, donmuş çatışmalar, kitlesel ve düzensiz göç ve iklim değişikliği bulunmaktadır. Daha güçlü bir ittifak olmak için daha güçlü üyelere ihtiyaç duyuluyor. Ancak belirtmeliyim ki bugünlerde müttefiklerimizin ülkemize yönelik haksız ihracat kısıtlamaları sadece Türkiye’yi değil, NATO’yu da etkiliyor. İyi yetişmiş personel ile caydırıcı bir ordu olmak elbette mümkün ancak aynı zamanda güçlü bir savunma sanayisine ihtiyacınız bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

EN YOĞUN GÜNLER

Akar, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu. Mehmetçiğe hitap eden Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyor. Gerek hudutlarımızda gerek yurt içinde gerek yurt dışında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerekse dost ve kardeş coğrafyalarda karada, denizde, havada mücadelemiz yoğun şekilde sürüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!