Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na tepki

Güncelleme Tarihi:

Terörle Mücadele Yasa Tasarısına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 15:30

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik öngören Yasa Tasarısı'nda ifade özgürlüğü önünde engeller yaratacak düzenlemelere yer verildiğini savundu.

Esendemir, ÇGC'de bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, TBMM Adalet Alt Komisyonu'nda görüşülen Tasarı'nın, düşünce özgürlüğünü büyük ölçüde olumsuz etkileyeceğini iddia etti.

Tasarı ile her suçun terör suçu, her suçlunun da terör suçlusu olma yolunun açıldığını belirten Esendemir, basın yayın organları için kapatma cezasının süresiz hale getirilmesinin kaygı verici olduğunu ifade etti.

Esendemir, düzenlemeyle savcılara yayınları süresiz durdurma yetkisi verildiğini belirterek, “İfade özgürlüğü engellenmektedir. Yayın durdurulması, yayın güvencesini, iş güvencesini, halkın bilgi ve haber edinme güvencesini ortadan kaldırmanın başlangıcı olur” dedi.

Toplantıda, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yaptığı ortak açıklamada da Tasarı'nın çok sayıda antidemokratik ve evrensel hukuk normlarına aykırı hükümler içerdiği öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!