"Terfi için ayrımcı yürüyüş"

Güncelleme Tarihi:

Terfi için ayrımcı yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 01:38

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Edirne’nin Keşan ilçesinde daha çok Romanların yaşadığı üç mahalleye, yüzlerce polisin “Ne mutlu Türküm diyene” diye bağırarak baskın yapmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, operasyonun ‘terfi ve medyada görünme’ amacı taşıdığını savunan Purçu, “Bu aynı zamanda etnik bir ayrımcılıktır. İki kişinin suçundan dolayı bütün mahalle zan altında bırakılmıştır” dedi. Purçu, şunları söyledi: “Psikologların, sosyal hizmet uzmanlarının olmadığı bir ortamda çocukların gözleri önünde bütün mahallede operasyon yapıldı, gözaltılar oldu. Bu baskın tamamen Romanların tatbikat alanı olarak kullanılmasıdır.

Terfi için ayrımcı yürüyüş

Bu kadar büyük çaplı bir operasyonda 45 kişi gözaltına alınmış ve sadece 2 kişi tutuklanmıştır. O iki kişi de polise mukavemetten tutuklandı. İki kişinin suçundan dolayı bütün mahalle zan altında bırakılmıştır. Bu aynı zamanda etnik bir ayrımcılıktır. Keşan İlçe Emniyet Müdürü’nü aradım, telefonuma çıkmadı. Oradaki sivil polisler milletvekili olduğum halde bana cep numarasını dahi vermediler. Yıllardır bizim Roman mahallelerini bu şekilde kullandılar artık buna izin vermeyeceğiz. Bu operasyon tamamen şişirilmiş bir mesele, ortada bir şey yok. Alınan sonuçla operasyon arasında dağlar kadar fark var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!