TEOG soruları için önemli açıklama! TEOG kazanım testleri nereden yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

TEOG  soruları için önemli açıklama TEOG kazanım testleri nereden yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 09:54

TEOG sorularına dair yapılan açıklama, sınava girecek öğrencilerin soru işaretlerine bir nebze de olsa yanıt oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, TEOG sınav sorularının belirlenme aşamalarından bahsetti. Ayrıca MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda sınav öncesi öğrencilerin kendisini deneyebilmesi için kazanım testleri yapılacağı duyuruldu. İşte, TEOG sınav soruları ve kazanım testlerine dair detayları bilgiler!

Haberin Devamı

TEO sınavı öncesi geri sayım sürerken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin'in yaptığı "TEOG soruları" açıklaması heyecanlandırdı. TEOG sorularına dair merak edilenlere açıklık getiren Çetin, hem öğrencilerin sınava ilişkin kaygılarını azaltacak, hem de onlara ipucu niteliğinde olacak açıklamalarda bulundu. Herkesin merak ettiği bu konuya değinen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin,  23-24 Kasım'da gerçekleşecek sınavdaki soruların, 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuzdan seçildiğini belirtti. Soruların öğrencilerin derslerde gördükleri konulardan çıkacağını ve dersleri takip eden öğrencilerin rahatlıkla cevaplayabileceğini söyleyen Çetin, TEOG sorularının Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığında çalışan ve branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 28 öğretmen tarafından, incelemeden geçtikten sonra soru havuzuna alındığını anlattı.

Haberin Devamı

SINAV ÖNCESİNE HAZIRLIK

Sınav tarihlerinin belli olması ardından, hem öğrencilerin hem de velilerin heyecan dozu daha da arttı. TEOG 1. Dönem sınavları 23-24 Kasım olmak üzere 2 oturumda gerçekleşecek. 1 milyon 219 bin ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi, istedikleri liselere girebilmek için mücadele edecek. Sınav takvimi ve sınavda çıkacak soru sayısını resmi internet sitesi üzerinden duyuran MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı öncesinde öğrencilerin sınav stresinden kurtulması için kazanım testleri yapacağını açıkladı. Açıklama resmi siteye bağlı olan ÖDSGM sayfası üzerinden yapıldı. TEOG sınavlarına hazırlık için yapılan kazanım testlerine tüm öğrenciler katılabilecek. ÖDSGM sayfası üzerinden gerçekleştirilecek olan sınav bu akşam saat 21.00’de başlayacak. İşte, kazanım testlerine dair yapılan o açıklama ve sınava dair detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin'in açıklamasından kısa bir süre sonra da MEB'in resmi internet sitesi üzerinden önemli bir duyuru yapıldı. MEB’e bağlı olan ÖDSGM sayfası üzerinden kazanım testleri yapılacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, TEOG kazanım testlerinin bu akşam saat 21.00'de gerçekleşeceği bilgisi verildi. Ayrıca MEB Genel Müdürü Bayram Çetin'den sınav öncesi önemli açıklamalar geldi. Çetin, sınav sorularının nasıl belirlendiğini anlattı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliği’nin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama şu ifadeler kullanıldı: “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin 23, 24 Kasım’da gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavı öncesinde; öğrencilerin, heyecanını azaltmak ve kendilerini değerlendirmeleri amacıyla deneme sınavı yapılacak.” denildi.

KAZANIM TESTLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

SINAV SORULARI VE TARİHLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

TEOG kapsamında 23-24 Kasım'da yapılacak birinci dönem ortak sınavlara, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılacak. Öğrenciler, 23 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 24 Kasım Perşembe gün yapılacak ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!