Telekulak şahidine tehdit

Güncelleme Tarihi:

Telekulak şahidine tehdit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Telekulak soruşturması kapsamında DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e ifade verecek polis memurlarından biri, amiri olan başkomiser tarafından tehdit edildi. Polisin durumu bildirmesi üzerine 4 başkomiser Ankara dışına tayin edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Ecevit'in gizli ev numaraları, MGK, MSB, çok sayıda bakan ve milletvekilinin savcı ve hakimden izin alınmadan izlenmesi ve dinlenmesi olayıyla ilgili ifade vermeye hazırlanan polis memurlarının, tehdit edildiği iddia edildi.

Telekulak soruşturmasını yürüten Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, geçen hafta Ankara İstihbarat Şubesi'nde görevli bazı polislerin ifadelerini almak istedi. Yüksel, bu memurlarla öngörüşme yaptı ve ifadelerini daha sonra alacağını bildirdi. İfade vermeyi kabul eden istihbaratçı bazı polislerin, Yüksel'le görüşmelerinin ardından esrarengiz bir gelişme oldu. Bu memurlardan biri, geceyarısı saatlerinde amiri konumundaki başkomiserler tarafından Cebeci'de bir depoya götürüldü.

İddiaya göre, depoya sokulan memur, bildiklerini DGM Savcısı'na anlatmaması için hem uyarıldı, hem de tehdit edildi. Aynı memur ertesi gün Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender'e başvurarak, ‘‘DGM'de ifade vermemem için bizzat amirlerim tarafından tehdit edildim’’ dedi.

Bu gelişme üzerine Ankara İstihbarat Şubesi'nde görevli başkomiserler Mahmut Çorum, Mehmet Aslan, Aydın Batu ve Aydın Ergül, yıldırım emirle Ankara dışı göreve tayin edildi ve ilişikleri hemen kesildi.

SAVCI DA DOĞRULADI

Telefonların savcı ve hakimin izni alınmadan dinlenmesi nedeniyle Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ersan Dalman ve Emniyet Amiri Zafer Aktaş hakkında adli soruşturma yürüten DGM Savcısı Yüksel, ‘‘Böyle bir baskı ve tehdit olayı olduğunu duydum’’ dedi. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender de, ‘‘İfade vermeye hazırlanan bazı memurlar tehdit edilmiş. Sorumlular hemen tayin edildi’’ diye konuştu. Savcı Yüksel, önümüzdeki günlerde tehdit edilen memurların ifadelerini alacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!