Teknolojiyi kim verdi

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiyi kim verdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 29, 2006 15:38

PKK, TSK'nın uzaktan kumandalı mayınları etkisiz hale getiren frekans karıştırıcı cihazları aşabilen bir teknloji kullanmaya başladı. İstihbarat birimleri teknolojiyi hangi ülkenin verdiğini araştırıyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun gündemine gelen istihbarat raporlarına göre örgüt cep telefonu veya telsiz frekanslarını kullanarak hazırladığı bomba düzeneklerinde yeni bir teknoloji kullanmaya başladı.

BATILI ÃœLKE KÄ°M?

'Jammer' olarak bilinen frekans karıştırıcı cihazlar kullanılmasına rağmen bombaları uzaktan patlatmayı başaran örgütün bu teknolojiyi nasıl elde ettiği ise araştırılıyor. Bomba düzenekleri ve yeni teknoloji kullanması örgütün Batılı bir ülkeden destek aldığı kuşkularını artırmaya başladı.
 
SURÄ°YELÄ° MÄ°LÄ°TANLAR RAHATSIZ

Rapora göre son günlerde terör örgütü PKK içinde önemli bir gerginlik yaşanıyor.
Gerginlik, örgütteki Suriyeli militanlarla yönetim arasında ortaya çıktı. PKK içindeki Suriyeli terörist sayısı yaklaşık 2 bin olarak tahmin ediliyor, yani örgütün toplam 5 bin olarak tahmin edilen militan sayısının yarıya yakını Suriyeli.
 
Bu gelişme Ankara istihbarat birimleri tarafından yakından izlenmeye başlandı. İstihbarat birimlerinin hazırladığı bu raporların görüşüldüğü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, törerle mücadele konsepti üzerindeki çalışmasını da tamamladı.
 
SÄ°YASÄ° MÃœCADELEYE AÄžIRLIK VERÄ°LÄ°YOR

Haberin Devamı

Genelde 'PKK'nın silahlı gücü ile mücadele' üzerine dayalı olan konsept sorunun siyasi boyutunu geride bıraktığı için terkediliyor.
 
'Bölücü faaliyetlerle mücadele' konsepti, sorunun siyasi boyutuna ağırlık veren bir çerçeveye kavuÅŸturuluyor.Â
 
PKK ile silahlı mücadele sona erse bile bölücü siyasi akımların ve örgütün siyasi bağlantılarının sona ermeyeceği gözönüne alınarak, konsepte yeni şekil verildi. Yüzlerce maddeli yeni bir terörle mücadele eylem planı da kısa süre önce devlet birimlerine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!