Teknolojiye duygu katıyor

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiye duygu katıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 14:06

Japonya’dan başlayarak tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve ilk iki versiyonu ile çocukların olduğu kadar, gençlerin ve yetişkinlerin de en yakın sanal dostu haline gelen Tamagotchi, iletişim yeteneğine sahip, yeni versiyonu ile bir çığır açtı.

Haberin Devamı

Bir yılda 40 milyonun üzerinde satılan Tamagotchi Versiyon 3, diğer Tamagotchiler ile kızılötesi iletişim kurarak, birlikte oyun oynama, hediye gönderme ve bu renkli özel dünyayı paylaşma olanağı sağlıyor. Böylece sorumluluk, sosyalleşme ve sevgiyi bir araya getirerek, teknolojinin duygusal gelişime katkı sağladığı sıra dışı bir örnek sunuyor.

 

Sanal bebeklerin ilki olan Tamagotchi connexion’a yönelik tüm dünyayı saran “sanal dostluk” rüzgarı, artık Tamagotchi’si olanlar arasında gerçek ve sağlam bir arkadaşlığa dönüşüyor. Ekran üzerinde beliren minik yumurtadan çıkana kadar cinsiyeti bile sürpriz olan, sahibi tarafından adı konulan ve tıpkı yeni doğan bir bebek gibi, büyüyene kadar da ilgi ve bakım isteyen Tamagotchiler, geliştirilen yeni versiyonları ile çok farklı özellikler kazandılar.

 

Haberin Devamı

İletişim yeteneğine sahip olan Tamagotchi Versiyon 3, diğer Tamagotchi dostlarla, kızılötesi bağlantı kurabiliyor. Sevgi, ilgi ve iletişim için yaratılmış olan Tamagotchiler, onlarla oyun oynayıp, iyi bakıldıklarında, çok iyi birer arkadaşa dönüşüyorlar. Tamagotchi, gösterilen ilgi doğrultusunda gelişip büyüyor, arkadaşlıklar kuruyor, evleniyor ve hatta bebek yapıyor. İlgi ve sevgi gerektiren pek çok özelliğiyle çocukların sorumluluk duygularını da küçük yaşlardan itibaren geliştiriyor. Tamagotchiler, ayrıca üstün teknolojileri sayesinde, hiçbir zaman öngörülemeyen ve sadece yaşanarak öğrenilen oyun deneyimleri sunuyor ve onlardan sıkılmak hiç mümkün olmuyor.

 

Tamagotchi Şehri’ne gizemli yolculuk fırsatı

 

Versiyon 3’e sahip olanlar, ayrıca Gotchi puanlarını kullanarak Tamagotchiler’ine yeni eşyalar ya da özel yiyecekler alabiliyor; yeni parolalarıyla da internet üzerinden www.tamagotchieurope.com adresinden Tamagotchi Şehri’ne ulaşabiliyorlar. Tamagotchiler’in yaşadığı bu eğlenceli sanal dünyada, oyunlar oynayabiliyor, alışveriş yapabiliyor, bilinmeyen yerlere seyahat edebiliyor ve Tamagotchi Aileleri’ni ziyaret edebiliyorlar.

 

Haberin Devamı

Dünya’nın en önemli oyuncak firmalarından olan Bandai tarafından geliştirilen ve dünyada sanal bebek kategorisine adını veren Tamagotchi’nin, yeni modeli Versiyon 3, Türkiye’ye Lego, Ravensburger ve Revell gibi markaları kazandıran Adore Oyuncak tarafından pazara sunuluyor. Internette Tamagotchi’nin Türkiye sayfasına www.adoreoyuncak.com adresindeki linkten ulaşılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!