Teknolojik spor aksesuarları

Güncelleme Tarihi:

Teknolojik spor aksesuarları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2004 00:24

Teknoloji her alanda olduğu gibi sporda da yoğun olarak kullanılıyor. Profesyonel sporcular kadar amatör spor tutkunlarının da ilgisini çeken birbirinden ilginç ve yararlı özelliklere sahip pek çok teknolojik aksesuar yer alıyor.

Uydu destekli yol kılavuzu

Garmin Forerunner 201, koşu ve yürüyüş ile ilgilenenlerin yanı sıra sık seyahate çıkanlar için de iyi bir yardımcı. Uydulardan sağladığı bilgilerle gidilen yolun enlem ve boylam olarak kaydını tutarken, gidilen rotayı da çıkarıyor. Böylece dönüşte ekrandaki yolu geri gitmek mümkün olabiliyor. Harcanan kaloriyi hesaplıyor, performans verilerini tutuyor. Koşmaya başladığınızı ve durduğunuzu otomatik olarak algılayan cihaz, lap kayıtlarını 2 yıla kadar saklayabiliyor. Derlediği bilgileri bilgisayara aktarmak ve özel programı ile analiz etmek de mümkün.

Bisiklet bilgisayarı

Bisiklet sporu ile ilgilenler için özel dizayn edilmiş bu bilgisayar, pedal çevirme sayısını (cadence), hızı, kalp ritmini (göğüs bantı ile ölçerek kablosuz olarak bilgisayara iletiyor) aynı anda ekrandan izleyebilmeyi sağlıyor. Gidona monte edilen CatEye CC-TR100, derlediği bilgileri bilgisayara aktararak analiz edilebilmesi için 150 saate kadar kayıt tutabiliyor.

Kuş sesleri ovalara yayılır

Kuşları gözlemeyi seven, onları görebilmek, dinleyebilmek için kilometrelerce yol gezenlerin kuş seslerini daha rahat algılayabilmelerini sağlayan Brunton markalı Nature Ear II, frekans hassasiyet ayarı sayesinde sadece belli bir frekanstaki seslere odaklanabiliyor ve 48 desibele kadar sesin şiddetini artırıyor.

Koşucular için telefon ve saat kardeşliği

Kalp ritmi ölçüm cihazları alanında iyi bilinen bir marka olan Polar ile Nokia’nın işbirliği sonucunda koşucular spor sonuçlarını telefonlarından izleyebilecekler. Polar S625X (bisikletçiler için S725’in de benzer özellikleri bulunuyor.) S625X, koşucunun kalp ritmini (göğüs bantı ile ölçtüğü değerleri kablosuz olarak kol saatine iletiyor), hızını, koştuğu mesafeyi ve koşu rotası ile ilgili bilgileri derliyor. Antrenmanın sonunda saatte toplanan bilgiler, kızılötesi bağlantısı ile Nokia 5140’a aktarılarak sonuçlar grafiksel olarak ve ayrıntılı veriler halinde hızlıca incelenebiliyor. Böylece verileri bir bilgisayara aktarmadan da oldukça ayrıntılı analizler yapabilmek mümkün oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!