Teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 00:00

Haberin Devamı

Hem tablet hem dizüstü PC

Bugünlerde tüm dünyada bir tablet PC çılgınlığıdır gidiyor. Öte yandan Asus, kısa bir süre önce, kullanıcıları tablet mi yoksa dizüstü mü alsam ikileminden kurtaracak bir ürün duyurdu

Tablet PC’ler şık cihazlar, kabul. Fakat hâlâ dizüstü PC’lerin yerini alabilecek durumda değiller. Bu şık cihazlar, dizüstü PC almaya niyetli kullanıcıları cezbetse de donanımsal bir klavyeye sahip olmamaları, dizüstü kullanımı için bir sorun teşkil ediyor. Öte yandan dizüstü PC’lerin de tablet PC’lere göre eksiklikleri yok değil. Ama Asus’un Eee Pad Transformer adlı ürünü, her iki dünyayı birleştiriyor.
Tablet PC’ler için üretilmiş en yeni işletim sistemi Android 3.0 ile donatılan Asus Eee Pad, 10.1 inçlik ekrana sahip. Ürünün benzerlerinden en büyük farkı, kuşkusuz isteğe bağlı satılan klavye kısmı (Transformer). Tablet kısmı 9.5 saatlik pil ömrü sunarken, tableti klavye kısmına takarsanız cihaz bir anda netbook’a dönüşüyor ve klavye kısmındaki ekstra pil sayesinde 16 saatlik bir çalışma süresi elde ediliyor. nVidia Tegra 2 işlemcili Eee Pad, mini HDMI çıkışı üzerinden akıcı bir şekilde full HD video oynatabiliyor.

Haberin Devamı

ÇİZİLMEYE DAYANIKLI EKRAN

1280 x 800 çözünürlüklü ve çoklu dokunma desteğine sahip ekranın çizilmeye dayanıklı yapısı, pratikte önemli bir özellik. Ön yüzde 1.2 megapiksel, arka yüzdeyse 5 megapiksel olmak üzere iki adet kamerayla donatılmış Eee Pad’in klavye kısmında iki adet USB yuvası mevcut. Ayrıca kart okuyucu, dahili mikrofon ve Wi-Fi (802.11 b/g/n) kablosuz bağlantı da ürünün diğer göze çarpan özellikleri arasında. 680 gram ağırlığındaki Asus Eee Pad, 1 GB ana bellekle donatılmış ve 16/32 GB bellekli versiyonları mevcut. Üründe şu an için eksik olan 3G modülünün daha sonra çıkacak yeni modellerde sunulacağı belirtiliyor. Haziran başında Türkiye’de satışa sunulacak Asus Eee Pad Transformer’ın fiyatı, konfigürasyona göre 449-749 dolar arasında.

BUNLARI YAPIN

Kullanmadığınız elektronik aletleri fişten çekmek, hem elektrik faturanız hem de doğal kaynakların korunması açısından çok faydalı olabilir. Cep telefonu adaptöründen bilgisayara kadar neredeyse tüm elektronik cihazlar, kapalıyken bile az da olsa şebeke cereyanı kullanır. Küçük gibi görünen bu akım sarfiyatı, damlaya damlaya göl olur misali genele vurunca çok ciddi miktara ulaşabilir. Bunun için işi biten adaptörleri prizde unutmamak iyi bir başlangıç olacak. Ayrıca sürekli fiş takıp çıkartma derdinden kurtulmak için anahtarlı prizlerden kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BUNLARI YAPMAYIN

Tüm elektrikli cihazların belli bir kullanım protokolü var. Bu cihazları tasarlayan kişiler, aynı zamanda bu protokolleri de tasarlar. Söz konusu elektronik cihazlar da bu protokollere uymamanız durumunda en iyi ihtimalle bozulur. Daha kötüsüyse sadece mala değil cana da gelebilecek tehlikeler. Her halükarda aslında basit gibi görünen bazı konular, dikkatsizlik durumunda başınızı ağrıtabilir. Örneğin, TV ya da dizüstü PC’nizin ekranını temizlerken alkol ya da benzer çözücüler kullanırsanız, ekranın koruyucu kaplamasına zarar verebilirsiniz. Ya da fotoğraf makinenizin bellek kartını çıkarmadan önce makineyi kapamazsanız, veri kaybı hatta makine arızası yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Film değil gerçek

İstatistiklere bakıldığında kamerayla 24 saat kayıt yapılarak izlenen mekanlara ciddi anlamda daha az izinsiz giriş teşebbüsü oluyor. Öte yandan kamera da bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Zira gecenin karanlığı, kötü niyetli kişileri yakalamak için gerekli pek çok ayrıntıyı örtebiliyor. Özellikle son yıllarda güvenlik sistemlerinin gittikçe daha sofistike bir hale geldiğini görüyoruz. Artık birkaç sene öncesine kadar sadece filmlerde görebildiğimiz güvenlik teknolojilerini erişilebilir fiyatlarla evlerimizde kullanabilir hale geldik. Karel’in yeni kamera sistemleri buna iyi bir örnek.
Sıradan kamera sistemlerinin aksine Karel’in yeni kameraları, beyaz ışık altında 200 metreye kadar görüş sağlarken, gece termal kamera ve IR spot özellikleriyle uzun mesafe ve sıfır ışıkta da görüntü sunabiliyor. Dahası gece görüşünün renkli ve yüksek çözünürlüklü olması sayesinde elde edilen yüksek detay seviyesi, olumsuz bir durum sonucunda kamera kayıtlarını incelemesi sırasında önemli ipuçları verebiliyor. Saldırıya karşı dayanıklı ve hareketli bu kameralar hakkında detaylı bilgi için: karel.com.tr

Haberin Devamı

Kuşlar artık daha da kızgın

Oyun tarihinin en fenomen oyunlarından Angry Birds’ü oynamadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. 5 yaşında bir çocuğun oynayabileceği kolaylıkta tasarlanan oyunda sapana yerleştirdiğimiz kuşları, faremizi kullanıp fırlatarak uzaktaki çeşitli korunaklara gizlenmiş domuzları vurmaya çalışıyoruz. Seviye ilerledikçe oyun bir miktar zorlaşıyorsa da zorluk derecesi çok iyi ayarlanmış.
Oyun farklı platformları destekliyor. Fakat oyunu en kolay oynamanın yolu; chrome.angrybirds.com adresini ziyaret etmek. En güzel tarafıysa geçtiğiniz bölümlerden sonra kaldığınız yeri kaydetmek zorunda kalmamanız. Zira oyun kaldığınız yeri saklıyor ve aynı yerden devam edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

HAFTANIN FIRSATI: SWEET HOME 3D

Kendi evinizi tasarlamayı kim bilir kaç kere düşündünüz. Fakat hayal gücünüzü kağıda aktarmakta çok iyi değilseniz, planlarınız hayal olarak kalmaya mahkum olabilir. sweethome3d.com adresinden indirebileceğiniz ücretsiz bir yazılım olan Sweet Home 3D, adından da belli olduğu üzere “Evim, güzel evim” diyebileceğiniz ev-oda tasarımlarınızı kolayca PC’de yaratmanıza imkan sağlıyor. Yazılım ilk bakışta karmaşık gibi görünse de kısa bir alışma süresinden sonra kolayca kullanabilir hale gelebilirsiniz. Sweet Home 3D içindeki onlarca hazır model sayesinde sadece ev tasarımı değil sanal ortamda dekorasyon da yapabiliyorsunuz. Sweet Home 3D’nin bir ilginç özelliği de, isteğe bağlı olarak PC’nize kurulmadan, internetten de çalışabiliyor olması. Öte yandan İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi dilleri destekleyen, yazılımın henüz dilimizi desteklemediğini hatırlatalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!